Makaron z mięsem mielonym - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według KLUB GOTUJACYCH

Makaron z mięsem mielonym

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 22 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    17 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 170 g cebuli pokrojonej w drobną kostkę

  • 3 łyżka oliwy

  • 500 g mięsa mielonego

  • 300 g makaronu świderki

  • 330 ml sosu pomidorowego z bakłażanem i serem

  • 1 łyżka soli

  • 300 ml bulionu

  • 1 łyżka bazylia suszona

  • Tarty ser cheddar do posypania potrawy

  • Pieprz do smaku

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Na Cook4me ustaw podsmażanie wysokie i gdy urządzenie się rozgrzeje, dodaj oliwę i cebulę. Od czasu do czasu zmieszaj, smaż ok. 3 min.

  • 170g cebuli pokrojonej w drobną kostkę
  • 3łyżka oliwy

Etap 2 /4

Dodaj mięso mielone i 1 łyżeczkę soli i smaż ok. 5 min, mieszając co jakiś czas.

  • 500g mięsa mielonego
  • 1łyżka soli

Etap 3 /4

Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Przejdź na gotowanie pod ciśnieniem wysokie, czas 9 min. Zamknij pokrywę i wciśnij Start.

  • 300g makaronu świderki
  • 330ml sosu pomidorowego z bakłażanem i serem
  • 300ml bulionu
  • 1łyżka bazylia suszona
  • Pieprz do smaku

Etap 4 /4

Po zakończeniu otwieramy i mieszamy, w razie potrzeby doprawiamy do smaku wg własnego uznania. Podajemy z tartym serem.

  • Tarty ser cheddar do posypania potrawy