Makaron z mięsem mielonym
- Całkowity czas 22 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 17 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
170 g cebuli pokrojonej w drobną kostkę
3 łyżka oliwy
500 g mięsa mielonego
300 g makaronu świderki
330 ml sosu pomidorowego z bakłażanem i serem
1 łyżka soli
300 ml bulionu
1 łyżka bazylia suszona
Tarty ser cheddar do posypania potrawy
Pieprz do smaku
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Na Cook4me ustaw podsmażanie wysokie i gdy urządzenie się rozgrzeje, dodaj oliwę i cebulę. Od czasu do czasu zmieszaj, smaż ok. 3 min.
Etap 2 /4
Dodaj mięso mielone i 1 łyżeczkę soli i smaż ok. 5 min, mieszając co jakiś czas.
Etap 3 /4
Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Przejdź na gotowanie pod ciśnieniem wysokie, czas 9 min. Zamknij pokrywę i wciśnij Start.
Etap 4 /4
Po zakończeniu otwieramy i mieszamy, w razie potrzeby doprawiamy do smaku wg własnego uznania. Podajemy z tartym serem.