Makaron z mięsem w sosie pomidorowym - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według Magdalena D.T.

Makaron z mięsem w sosie pomidorowym

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 17 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    12 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej

  • 400 g makaronu wstążki

  • 1 pomidor

  • 1 cebula

  • 1 butelka passaty pomidorowej (700 g)

  • 1200 ml wody

  • 2 łyżeczki soli

  • 1 łyżeczka Vegety

  • 20 g oregano (ewentualnie)

  • 50 g sera tartego

  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Pokrój pomidora, posiekaj drobno cebulę.

  • 1 pomidor
  • 1 cebula

Etap 2 /4

Podsmaż na oliwie mięso z cebulą. Następnie dodaj pomidora, pasatę pomidorową, wodę, sól i Vegetę do smaku. Poczekaj aż danie zacznie bulgotać.

  • 500g mięsa mielonego z szynki wieprzowej
  • 1 pomidor
  • 1 cebula
  • 1 butelka passaty pomidorowej (700 g)
  • 1200ml wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka Vegety
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Etap 3 /4

Dodaj makaron i dokładnie wymieszaj. Gotuj pod ciśnieniem.

  • 500g mięsa mielonego z szynki wieprzowej
  • 400g makaronu wstążki
  • 1 pomidor
  • 1 cebula
  • 1 butelka passaty pomidorowej (700 g)
  • 1200ml wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka Vegety
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Etap 4 /4

Po zakończeniu dekompresji dokładnie wymieszaj danie. Po nałożeniu na talerz można posypać potrawę tartym serem i oregano do smaku.

  • 500g mięsa mielonego z szynki wieprzowej
  • 400g makaronu wstążki
  • 1 pomidor
  • 1 cebula
  • 1 butelka passaty pomidorowej (700 g)
  • 1200ml wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka Vegety
  • 20g oregano (ewentualnie)
  • 50g sera tartego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek