Makaron z mięsem w sosie pomidorowym
- Całkowity czas 17 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej
400 g makaronu wstążki
1 pomidor
1 cebula
1 butelka passaty pomidorowej (700 g)
1200 ml wody
2 łyżeczki soli
1 łyżeczka Vegety
20 g oregano (ewentualnie)
50 g sera tartego
1 łyżka oliwy z oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Pokrój pomidora, posiekaj drobno cebulę.
Etap 2 /4
Podsmaż na oliwie mięso z cebulą. Następnie dodaj pomidora, pasatę pomidorową, wodę, sól i Vegetę do smaku. Poczekaj aż danie zacznie bulgotać.
Etap 3 /4
Dodaj makaron i dokładnie wymieszaj. Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Po zakończeniu dekompresji dokładnie wymieszaj danie. Po nałożeniu na talerz można posypać potrawę tartym serem i oregano do smaku.