Makaron z mięsem w sosie porowo-pieczarkowym
Przepis według Magdalena D.T.

Makaron z mięsem w sosie porowo-pieczarkowym

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    7 min.
  • Gotowanie
    13 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 500 g mięsa mielonego z indyka

  • 500 g makaronu penne

  • 250 g pieczarek

  • 1 por

  • 1 mała cebula

  • 100 ml śmietanki płynnej 18%

  • 2.5 łyżeczki soli

  • 0.5 łyżeczki Vegety

  • 1 duża łyżka masła

  • 1 l wody

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Pokrój białą część pora. Posiekaj cebulę i pieczarki.

Etap 2 /4

Podsmaż por na maśle. Następnie dodaj posiekane pieczarki z cebulą i mięso mielone. Podsmaż całość mieszając. Na końcu, nie przerywając smażenia, dodaj wodę, śmietankę, przyprawy i wymieszaj. Poczekaj, aż danie zacznie bulgotać.

Etap 3 /4

Dodaj makaron i dokładnie wymieszaj. Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 4 /4

Po zakończeniu dekompresji dokładnie wymieszaj danie. Smacznego.