Makaron z mięsem w sosie porowo-pieczarkowym
- Całkowity czas 20 min.
- 7 min.
Czas przygotowania - 13 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
500 g mięsa mielonego z indyka
500 g makaronu penne
250 g pieczarek
1 por
1 mała cebula
100 ml śmietanki płynnej 18%
2.5 łyżeczki soli
0.5 łyżeczki Vegety
1 duża łyżka masła
1 l wody
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Pokrój białą część pora. Posiekaj cebulę i pieczarki.
Etap 2 /4
Podsmaż por na maśle. Następnie dodaj posiekane pieczarki z cebulą i mięso mielone. Podsmaż całość mieszając. Na końcu, nie przerywając smażenia, dodaj wodę, śmietankę, przyprawy i wymieszaj. Poczekaj, aż danie zacznie bulgotać.
Etap 3 /4
Dodaj makaron i dokładnie wymieszaj. Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Po zakończeniu dekompresji dokładnie wymieszaj danie. Smacznego.