Makaron z mięsem w ziołach prowansalskich
- Całkowity czas 19 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 14 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
500 g mięsa z udek kurczaka
400 g makaronu wstęgi
1 l wody
80 g oliwek zielonych (około pół słoiczka odsączonych oliwek)
2 łyżeczki soli
2 łyżeczki przyprawy zioła prowansalskie
2 łyżki oliwy z oliwek
3 ząbki czosnku
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Pokrój mięso i posiekaj czosnek.
500g mięsa z udek kurczaka 3 ząbki czosnku
Etap 2 /4
Podsmaż na oliwie mięso z czosnkiem. Kiedy mięso zbieleje, nie przerywając smażenia dodaj sól, oliwki, zioła prowansalskie i wodę. Poczekaj aż płyn zacznie bulgotać.
500g mięsa z udek kurczaka 1l wody 80g oliwek zielonych (około pół słoiczka odsączonych oliwek) 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki przyprawy zioła prowansalskie 2 łyżki oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku
Etap 3 /4
Dodaj makaron wstęgi i wymieszaj całość. Gotuj pod ciśnieniem.
500g mięsa z udek kurczaka 400g makaronu wstęgi 1l wody 80g oliwek zielonych (około pół słoiczka odsączonych oliwek) 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki przyprawy zioła prowansalskie 2 łyżki oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku
Etap 4 /4
Po zakończeniu dekompresji, wymieszaj danie. Smacznego!
500g mięsa z udek kurczaka 400g makaronu wstęgi 1l wody 80g oliwek zielonych (około pół słoiczka odsączonych oliwek) 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki przyprawy zioła prowansalskie 2 łyżki oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku