Makaron z mięsem w ziołach prowansalskich
Przepis według Magdalena

Makaron z mięsem w ziołach prowansalskich

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 19 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    14 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 500 g mięsa z udek kurczaka

  • 400 g makaronu wstęgi

  • 1 l wody

  • 80 g oliwek zielonych (około pół słoiczka odsączonych oliwek)

  • 2 łyżeczki soli

  • 2 łyżeczki przyprawy zioła prowansalskie

  • 2 łyżki oliwy z oliwek

  • 3 ząbki czosnku

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Pokrój mięso i posiekaj czosnek.

  • 500g mięsa z udek kurczaka
  • 3 ząbki czosnku

Etap 2 /4

Podsmaż na oliwie mięso z czosnkiem. Kiedy mięso zbieleje, nie przerywając smażenia dodaj sól, oliwki, zioła prowansalskie i wodę. Poczekaj aż płyn zacznie bulgotać.

  • 500g mięsa z udek kurczaka
  • 1l wody
  • 80g oliwek zielonych (około pół słoiczka odsączonych oliwek)
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki przyprawy zioła prowansalskie
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku

Etap 3 /4

Dodaj makaron wstęgi i wymieszaj całość. Gotuj pod ciśnieniem.

  • 500g mięsa z udek kurczaka
  • 400g makaronu wstęgi
  • 1l wody
  • 80g oliwek zielonych (około pół słoiczka odsączonych oliwek)
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki przyprawy zioła prowansalskie
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku

Etap 4 /4

Po zakończeniu dekompresji, wymieszaj danie. Smacznego!

  • 500g mięsa z udek kurczaka
  • 400g makaronu wstęgi
  • 1l wody
  • 80g oliwek zielonych (około pół słoiczka odsączonych oliwek)
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki przyprawy zioła prowansalskie
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku