Makaron z mięsem w ziołach prowansalskich
- Całkowity czas 19 min.
- 5 min.Czas przygotowania 
- 14 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
6 osób
- 500 g mięsa z udek kurczaka 
- 400 g makaronu wstęgi 
- 1 l wody 
- 80 g oliwek zielonych (około pół słoiczka odsączonych oliwek) 
- 2 łyżeczki soli 
- 2 łyżeczki przyprawy zioła prowansalskie 
- 2 łyżki oliwy z oliwek 
- 3 ząbki czosnku 
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Pokrój mięso i posiekaj czosnek.
Etap 2 /4
Podsmaż na oliwie mięso z czosnkiem. Kiedy mięso zbieleje, nie przerywając smażenia dodaj sól, oliwki, zioła prowansalskie i wodę. Poczekaj aż płyn zacznie bulgotać.
Etap 3 /4
Dodaj makaron wstęgi i wymieszaj całość. Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Po zakończeniu dekompresji, wymieszaj danie. Smacznego!
