Malinowe ciastka z płynnym środkiem
- Całkowity czas 50 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 10 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
340 g Mąka
2 łyżeczka Proszek do pieczenia
1 łyżeczka Soda oczyszczona
140 g Cukier
280 g Jogurt
180 ml Olej
20 ml Sok z cytryny
2 szczypta Sól
700 g Świeże maliny
Cukier puder
80 g Dżem
80 g Malina
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sodę do miski.
Etap 2 /6
W drugiej misce ubij cukier, jogurt, olej, sok z cytryny i sól. Zmieszaj obie masy.
Etap 3 /6
Zgnieć maliny widelcem, tak aby uzyskać konsystencję dżemu. Przechowuj w lodówce.
Etap 4 /6
Napełnij połowę każdej formy masą z ciastem. Włóż malinowe nadzienie do środka i przykryj resztą masy. Włóż formę na muffiny do Cake Factory.
Etap 5 /6
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne partie.
Etap 6 /6
Zanim wyjmiesz z formy, pozostaw na 10 min. do ostygnięcia, następnie udekoruj cukrem pudrem i świeżymi malinami.