Marokański tadżin z kurczakiem
- Całkowity czas 33 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 23 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
2 Udko z kurczaka
0.5 Cebula
1 Czosnek
0.5 łyżka Ras el hanout
15 cl Bulion drobiowy
200 g Ciecierzyca
0.5 Skórka z cytryny
0.5 dawka Szafran
40 g Oliwka
Kolendra
1 łyżka Oliwa z oliwek
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Posiekaj czosnek, cebulę i kolendrę, podziel udka i zdejmij z nich skórę.
Etap 3 /8
Wlej oliwę z oliwek do Cook4me.
Etap 4 /8
Naciśnij „Start”. Gdy olej się rozgrzeje, wrzuć i podsmaż kawałki kurczaka i przełóż je do innego naczynia.
Etap 5 /8
Do Cook4me wrzuć cebulę, czosnek i ras el hanout i podsmaż.
Etap 6 /8
Włóż kurczaka z powrotem do Cook4me i zalej bulionem. Dodaj ciecierzycę, skórkę z cytryny, szafran i oliwki.
Etap 7 /8
Zamknij pokrywę, naciśnij „Start” i gotuj pod ciśnieniem.
Etap 8 /8
Udekoruj kolendrą i podawaj.