Marokański tadżin z kurczakiem
Tefal
Przepis według Tefal

Marokański tadżin z kurczakiem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 33 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    23 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 2 Udko z kurczaka

  • 0.5 Cebula

  • 1 Czosnek

  • 0.5 łyżka Ras el hanout

  • 15 cl Bulion drobiowy

  • 200 g Ciecierzyca

  • 0.5 Skórka z cytryny

  • 0.5 dawka Szafran

  • 40 g Oliwka

  • Kolendra

  • 1 łyżka Oliwa z oliwek

  • Sól

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

Etap 2 /8

Posiekaj czosnek, cebulę i kolendrę, podziel udka i zdejmij z nich skórę.

Etap 3 /8

Wlej oliwę z oliwek do Cook4me.

Etap 4 /8

Naciśnij „Start”. Gdy olej się rozgrzeje, wrzuć i podsmaż kawałki kurczaka i przełóż je do innego naczynia.

  • 2 Udko z kurczaka

Etap 5 /8

Do Cook4me wrzuć cebulę, czosnek i ras el hanout i podsmaż.

  • 0.5 Cebula
  • 1 Czosnek
  • 0.5łyżka Ras el hanout

Etap 6 /8

Włóż kurczaka z powrotem do Cook4me i zalej bulionem. Dodaj ciecierzycę, skórkę z cytryny, szafran i oliwki.

  • 15cl Bulion drobiowy
  • 200g Ciecierzyca
  • 0.5 Skórka z cytryny
  • 0.5dawka Szafran
  • 40g Oliwka

Etap 7 /8

Zamknij pokrywę, naciśnij „Start” i gotuj pod ciśnieniem.

Etap 8 /8

Udekoruj kolendrą i podawaj.