Meksykańskie ciasto cytrynowe
- Całkowity czas 6 godz. 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 6 godz.
Studzenie
Składniki
2 osób
75 g biszkopty petit beurre
190 ml jogurt naturalny
100 g mleko skondensowane
30 ml sok z cytryny
5 g skórka z cytryny
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Do blendera dodaj jogurt, mleko skondensowane oraz sok i startą skórkę z cytryny.
Etap 2 /4
Zamknij pokrywkę i ustaw wskazany program na 45 sekund, a następnie uruchom go.
Etap 3 /4
Połóż małą ilość kremu na tacy, dużym talerzu lub małym ramekinie, a następnie ułóż na nim maślane biszkopty. Wlej więcej kremu na maślane biszkopty. Powtarzaj ten krok zgodnie z potrzebą. Aby utworzyć ostatnią warstwę, przelej krem, a następnie wygładź szpatułką górną powierzchnię ciasta.
Etap 4 /4
Włóż ciasto do lodówki na ok. 3–4 godziny (biszkopty powinny zwilgotnieć).