Migdałowe cygara - przepisy EASY FRY & GRILL 2 in 1 DIGITAL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Migdałowe cygara

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 41 min.
  • Czas przygotowania
    30 min.
  • Gotowanie
    11 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 180 g Miód

  • 285 g Mielone migdały

  • 45 g Masło

  • 3 łyżka Przyprawa o aromacie kwiatów pomarańczy

  • 9 liść Ciasto na brik

  • 2 Jajka

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Zachowaj na później 3 łyżki miodu. W dużej misce wymieszaj mielone migdały, roztopione masło, przyprawę o aromacie kwiatów pomarańczy i mód. Uformuj wałek z ciasta i pokrój go na kawałki o długości 7 cm.

  • 180g Miód
  • 285g Mielone migdały
  • 45g Masło
  • 3łyżka Przyprawa o aromacie kwiatów pomarańczy

Etap 2 /3

Przekrój na pół ciasto na brik, a następnie umieść uformowaną kiełbaskę w dolnej części ciasta. Posmaruj wszystko ubitym jajkiem, a następie rozpocznij zwijanie w rulon, zginają krawędzie w taki sposób, aby uformować cygaro. Powtarzaj ten krok, aż zwiniesz wszystkie kawałki.

  • 9liść Ciasto na brik
  • 2 Jajka

Etap 3 /3

Włóż płytę grillową do miski, a do urządzenia – arkusz papieru do pieczenia. Następnie włóż cygara do miski. Wersja cyfrowa: Ustaw tryb DESER i piecz przez 8 minut w temperaturze 180°C, a następnie dodaj miód i piecz jeszcze przez 3 minuty. Wersja mechaniczna 2in1: Piecz przez 8 minut w temperaturze 180°C, a następnie dodaj miód i piecz jeszcze przez 3 minuty.

  • 180g Miód