Migdałowe cygara
- Całkowity czas 41 min.
- 30 min.
Czas przygotowania - 11 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
180 g Miód
285 g Mielone migdały
45 g Masło
3 łyżka Przyprawa o aromacie kwiatów pomarańczy
9 liść Ciasto na brik
2 Jajka
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Zachowaj na później 3 łyżki miodu. W dużej misce wymieszaj mielone migdały, roztopione masło, przyprawę o aromacie kwiatów pomarańczy i mód. Uformuj wałek z ciasta i pokrój go na kawałki o długości 7 cm.
180g Miód 285g Mielone migdały 45g Masło 3łyżka Przyprawa o aromacie kwiatów pomarańczy
Etap 2 /3
Przekrój na pół ciasto na brik, a następnie umieść uformowaną kiełbaskę w dolnej części ciasta. Posmaruj wszystko ubitym jajkiem, a następie rozpocznij zwijanie w rulon, zginają krawędzie w taki sposób, aby uformować cygaro. Powtarzaj ten krok, aż zwiniesz wszystkie kawałki.
9liść Ciasto na brik 2 Jajka
Etap 3 /3
Włóż płytę grillową do miski, a do urządzenia – arkusz papieru do pieczenia. Następnie włóż cygara do miski. Wersja cyfrowa: Ustaw tryb DESER i piecz przez 8 minut w temperaturze 180°C, a następnie dodaj miód i piecz jeszcze przez 3 minuty. Wersja mechaniczna 2in1: Piecz przez 8 minut w temperaturze 180°C, a następnie dodaj miód i piecz jeszcze przez 3 minuty.
180g Miód