Migdałowy biszkopt genueński - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Migdałowy biszkopt genueński

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 55 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    35 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

3 porcje

  • 510 g Mąka z migdałów

  • 420 g Cukier

  • 330 g Masło

  • 210 g Mąka

  • 12 Jajka

  • 3 szczypta Sól

  • 100 ml Kirsch brandy

  • Migdały

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Roztop masło w nieprzywierającym naczyniu zgodnie z programem i podanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne partie.

  • 330g Masło

Etap 2 /6

Rozbij jajka, oddziel żółtka od białek, każde do innej dużej miski.

  • 12 Jajka

Etap 3 /6

Ubij żółtka z solą, dodając stopniowo masło. Dodaj mąkę i mąkę migdałową.

  • 510g Mąka z migdałów
  • 330g Masło
  • 210g Mąka
  • 3szczypta Sól

Etap 4 /6

Ubij białko do uzyskania sztywnej piany. Dodaj pozostały cukier i ubijaj kolejne 30 sekund. Pierwszą mieszankę dodawaj stopniowo, po 1/3 ilości na raz.

  • 420g Cukier

Etap 5 /6

Włóż ciasto do posmarowanej masłem i posypanej mąką formy, posyp płatkami migdałowymi i wstaw do Cake Factory.

  • 510g Mąka z migdałów
  • 330g Masło
  • 210g Mąka
  • Nieprzywierająca forma

Etap 6 /6

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne partie.