Migdałowy biszkopt genueński
- Całkowity czas 55 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 porcje
510 g Mąka z migdałów
420 g Cukier
330 g Masło
210 g Mąka
12 Jajka
3 szczypta Sól
100 ml Kirsch brandy
Migdały
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Roztop masło w nieprzywierającym naczyniu zgodnie z programem i podanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne partie.
Etap 2 /6
Rozbij jajka, oddziel żółtka od białek, każde do innej dużej miski.
Etap 3 /6
Ubij żółtka z solą, dodając stopniowo masło. Dodaj mąkę i mąkę migdałową.
Etap 4 /6
Ubij białko do uzyskania sztywnej piany. Dodaj pozostały cukier i ubijaj kolejne 30 sekund. Pierwszą mieszankę dodawaj stopniowo, po 1/3 ilości na raz.
Etap 5 /6
Włóż ciasto do posmarowanej masłem i posypanej mąką formy, posyp płatkami migdałowymi i wstaw do Cake Factory.
Etap 6 /6
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne partie.
