Mini ciasteczka z płynnym środkiem z białej i ciemnej czekolady
- Całkowity czas 41 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 21 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
70 g Biała czekolada
2 Średnie białka
40 g Cukier
60 g Miękkie masło
1 łyżeczka Olej
10 g Sok z cytryny (lub ocet)
1 szczypta Sól
125 g Mąka
2 łyżeczka Proszek do pieczenia (10 g)
12 Czekolada
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Posiekaj białą czekoladę na małe kawałki.
Etap 2 /6
Utrzyj w misie masło z cukrem. Dodaj sok z cytryny, olej, ubite białka i szczyptę soli, energicznie mieszając.
Etap 3 /6
Dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Dodaj posiekaną białą czekoladę i wymieszaj.
Etap 4 /6
Rozdziel połowę ciasta do miniforemek na babeczki (docelowo 15 g na formę). Wrzuć jedną kostkę czekolady do każdej formy. Pokryj pozostałą częścią ciasta (docelowo 15 g na formę). Włóż formę do Cake Factory.
Etap 5 /6
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 6 /6
Wyciągnij formę, wyjmij babeczki z lejącym nadzieniem, pozostaw do ostygnięcia i serwuj póki jeszcze są ciepłe.