Mini ciasteczka z płynnym środkiem z białej i ciemnej czekolady - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Mini ciasteczka z płynnym środkiem z białej i ciemnej czekolady

Review 4 stars (average)

4/5 -

  • Całkowity czas 41 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    21 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 porcja

  • 70 g Biała czekolada

  • 2 Średnie białka

  • 40 g Cukier

  • 60 g Miękkie masło

  • 1 łyżeczka Olej

  • 10 g Sok z cytryny (lub ocet)

  • 1 szczypta Sól

  • 125 g Mąka

  • 2 łyżeczka Proszek do pieczenia (10 g)

  • 12 Czekolada

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Posiekaj białą czekoladę na małe kawałki.

  • 70g Biała czekolada

Etap 2 /6

Utrzyj w misie masło z cukrem. Dodaj sok z cytryny, olej, ubite białka i szczyptę soli, energicznie mieszając.

  • 2 Średnie białka
  • 40g Cukier
  • 60g Miękkie masło
  • 10g Sok z cytryny (lub ocet)
  • 1szczypta Sól

Etap 3 /6

Dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Dodaj posiekaną białą czekoladę i wymieszaj.

  • 70g Biała czekolada
  • 125g Mąka
  • 2łyżeczka Proszek do pieczenia (10 g)

Etap 4 /6

Rozdziel połowę ciasta do miniforemek na babeczki (docelowo 15 g na formę). Wrzuć jedną kostkę czekolady do każdej formy. Pokryj pozostałą częścią ciasta (docelowo 15 g na formę). Włóż formę do Cake Factory.

  • 12 Czekolada

Etap 5 /6

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.

Etap 6 /6

Wyciągnij formę, wyjmij babeczki z lejącym nadzieniem, pozostaw do ostygnięcia i serwuj póki jeszcze są ciepłe.