Mini ciastka czekoladowe z płynnym środkiem
- Całkowity czas 38 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 18 min.
Gotowanie - 5 min.
Studzenie
Składniki
3 porcje
270 g Czekolada
210 g Masło
3 Jajko
3 Białko
105 g Cukier
105 g Mąka
3 szczypta Sól
36 Kawałki czekolady
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Do nieprzywierającego garnka włóż kawałki masła i połamaną czekoladę. Włóż nieprzywierającą formę do Cake Factory. Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje. Mieszaj czekoladę aż stanie się gładka.
Etap 2 /6
W misce ubij ręcznie jajka oraz dodatkowe białka i cukier z 3 szczyptami soli. Dodaj masę z czekolady i roztopionego masła, mieszając za pomocą drewnianej łyżki.
Etap 3 /6
Dodaj mąkę i mieszaj aż nie będzie grudek.
Etap 4 /6
Do każdej formy wlej łyżkę stołową ciasta. Włóż po kostce czekolady. Na wierzch połóż warstwę ciasta. Włóż foremki do Cake Factory.
Etap 5 /6
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje
Etap 6 /6
Wstaw na 2 minuty do Cake Factory. Wyjmij babeczki z płynnym środkiem i pozostaw do ostygnięcia na 3 minuty, a następnie bardzo ostrożnie wyjmij je z formy i podawaj na gorąco.