Mini ciastka czekoladowe z płynnym środkiem
Tefal
Przepis według Tefal

Mini ciastka czekoladowe z płynnym środkiem

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 38 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    18 min.
  • Studzenie
    5 min.

Składniki

3 porcje

  • 270 g Czekolada

  • 210 g Masło

  • 3 Jajko

  • 3 Białko

  • 105 g Cukier

  • 105 g Mąka

  • 3 szczypta Sól

  • 36 Kawałki czekolady

Akcesoria

  • Forma na 6 muffinek
    Forma na 6 muffinek

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Do nieprzywierającego garnka włóż kawałki masła i połamaną czekoladę. Włóż nieprzywierającą formę do Cake Factory. Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje. Mieszaj czekoladę aż stanie się gładka.

  • 270g Czekolada
  • 210g Masło

Etap 2 /6

W misce ubij ręcznie jajka oraz dodatkowe białka i cukier z 3 szczyptami soli. Dodaj masę z czekolady i roztopionego masła, mieszając za pomocą drewnianej łyżki.

  • 270g Czekolada
  • 210g Masło
  • 3 Jajko
  • 3 Białko
  • 105g Cukier
  • 3szczypta Sól

Etap 3 /6

Dodaj mąkę i mieszaj aż nie będzie grudek.

  • 105g Mąka

Etap 4 /6

Do każdej formy wlej łyżkę stołową ciasta. Włóż po kostce czekolady. Na wierzch połóż warstwę ciasta. Włóż foremki do Cake Factory.

  • 36 Kawałki czekolady
  • Forma na 6 muffinek

Etap 5 /6

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje

Etap 6 /6

Wstaw na 2 minuty do Cake Factory. Wyjmij babeczki z płynnym środkiem i pozostaw do ostygnięcia na 3 minuty, a następnie bardzo ostrożnie wyjmij je z formy i podawaj na gorąco.