Mini ciastka gruszkowo-czekoladowe
- Całkowity czas 1 godz. 37 min.
- 17 min.Czas przygotowania 
- 1 godz. 20 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
2 porcje
- 120 g Masło 
- 60 g Gorzka czekolada 
- 14 g Kakao w proszku 
- 2 g Łyżka soli 
- 180 g Cukier trzcinowy 
- 140 g Mąka 
- 4 g Proszek do pieczenia 
- 120 g Jajka 
- 60 g Mleko pełnotłuste 
- 20 g Miód 
- 80 g Chipsy o smaku mlecznej czekolady 
- 12 Małe gruszki 
- 2000 g Woda 
- 500 g Cukier 
- 2 Wanilia 
- 2 Cytryny 
Akcesoria
- Forma na 6 ciasteczek 
Czas przygotowania
Etap 1 /6
W garnku zagotuj wodę z cukrem, rozciętym strąkiem wanilii i sokiem z cytryny.
Etap 2 /6
Obierz gruszki i wydrąż spód, zachowując ogonek owocu, a następnie nasącz w syropie przez 30 minut.
Etap 3 /6
Pokrój masło na małe kawałki i roztop je z czekoladą w nieprzywierającej foremce zgodnie z programem i podanym czasem. Wyjmij z formy i włóż do naczynia.
Etap 4 /6
Za pomocą drewnianej łyżki dodaj cukier, kakao w proszku, mąkę i proszek do pieczenia. Dobrze wymieszaj, następnie dodaj jajka, mleko i miód, a na koniec wiórki czekoladowe.
Etap 5 /6
Do każdego wgłębienia włóż łyżkę stołową masy a na środku wciśnij ugotowaną gruszkę.
Etap 6 /6
Uruchom program na podany czas. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje.

