Mini kopułki czekoladowo-cynamonowe
- Całkowity czas 2 godz. 16 min.
- 30 min.
Czas przygotowania - 31 min.
Gotowanie - 1 godz. 15 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
140 g Cukier
2 Jajko
1 Cukier waniliowy
2 łyżeczka Sok z cytryny
160 ml Śmietana kremówka 30%
240 g Mąka
2 łyżka Proszek do pieczenia
1 łyżeczka Cynamon
100 g Czekolada
2 szczypta Sól
200 g Czekolada
Czas przygotowania
Etap 1 /5
W dużej misie ubij jajka z cukrem i szczyptą soli. Dodaj sok z cytryny, a następnie śmietanę i ubijaj energicznie. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i cynamon, a następnie dobrze wymieszaj, aby uzyskać gładką konsystencję. Dodaj drobno posiekaną czekoladę, wymieszaj i rozdziel masę do foremek. Włóż foremki do Cake Factory.
Etap 2 /5
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje
Etap 3 /5
Pozostaw babeczki do ostygnięcia a następnie ostrożnie wyjmij je z foremek.
Etap 4 /5
Drobno posiekaną czekoladę na polewę włóż do foremek. Włóż foremki do Cake Factory. Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje Czekolada powinna być roztopiona.
Etap 5 /5
Kawałki ciastek zanurz w roztopionej czekoladzie w każdej z foremek. Schłodź przez 30 minut, aby czekolada zastygła. Ostrożnie wyjmij z foremek i serwuj.