Mini muffiny z bananami i płatkami czekoladowymi
- Całkowity czas 51 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 26 min.
Gotowanie - 10 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
180 g puree z miąższu banana
60 g Drobny brązowy cukier
30 g Płynny miód
20 ml Gęsta śmietana
40 ml Olej
2 Jajka
140 g Mąka
2 łyżeczka Proszek do pieczenia
60 g Chipsy czekoladowe
Czas przygotowania
Etap 1 /5
W dużej misie wymieszaj trzepaczką rozgnieciony miąższ bananowy, biały cukier, miód, olej i śmietanę.
Etap 2 /5
Dodaj jajka i dobrze ubij.
Etap 3 /5
Dodaj mąkę i proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj, a następnie dodaj na koniec łezki czekoladowe.
Etap 4 /5
Rozlej równomiernie do wgłębień foremki. Włóż formę do Cake Factory. Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje
Etap 5 /5
Wyjmij ciastka z foremek i podawaj na gorąco.