Mini sakiewki jabłkowo-migdałowe - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Mini sakiewki jabłkowo-migdałowe

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz.
  • Czas przygotowania
    30 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 porcje

  • 3 Ciasto ptysiowe

  • 240 g Jabłko

  • 120 g Pasta migdałowa

  • 72 Migdały

  • 2 Jajko

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Z ciasta francuskiego wytnij 12 krążków o średnicy 6 cm, następnie 12 krążków o średnicy 6,5 cm. Schłodź przez 10 minut.

  • 3 Ciasto ptysiowe

Etap 2 /5

W międzyczasie przygotuj 12 małych 5 g kulek pasty migdałowej.

  • 120g Pasta migdałowa

Etap 3 /5

Zacznij od włożenia krążków o średnicy 6,5 cm do foremek na kruche babeczki (pozostałe pozostaw w lodówce). Dociśnij je, aby usunąć powietrze. Na każdym krążku umieść kulkę pasty migdałowej. Obłóż 1 łyżeczką kompotu jabłkowego.

  • 240g Jabłko
  • 120g Pasta migdałowa

Etap 4 /5

Za pomocą małej szczoteczki (lub końcówki palca) posmaruj krawędzie ubitym jajkiem. Na wierzchu połóż krążki ciasta o średnicy 6 cm. Używając małego widelca, dociśnij dookoła, aby je skleić ze sobą. Posmaruj wierzchy resztą jajka. Udekoruj 3 płatkami migdałowymi. Włóż foremki do Cake Factory.

  • 72 Migdały
  • 2 Jajko

Etap 5 /5

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje Pozostaw do ostygnięcia, następnie wyjmij z formy i podawaj jeszcze ciepłe.