Mleczne rolki
- Całkowity czas 31 godz. 35 min.
- 30 godz.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 1 godz. 35 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
1 porcja
115 g Mąka
115 g Mąka
4 g Świeże drożdże
130 ml Mleko
40 g Cukier
70 g Masło
Sól
1 Jajko
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Podgrzej mleko w kuchence mikrofalowej przez 20 do 40 sekund.
Etap 2 /8
W małej misce wymieszaj mleko i drożdże z ½ łyżki cukru. Umieść miskę w Cake Factory, a masło obok, również w małej misce. Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 3 /8
Mąkę, sól, ciepłe mleko, cukier i drożdże wymieszaj razem a następnie ugniataj przez 10 minut przy pomocy robota kuchennego lub ręcznie.
Etap 4 /8
Dodaj masło i ugniataj przez kolejne 10 minut. Ciasto włóż do formy na babeczki, a formę włóż do Cake Factory. Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Ciasto powinno podwoić swoją objętość.
Etap 5 /8
Wyrabiaj ciasto szybko przez 1 minutę za pomocą robota kuchennego lub ręcznie, aby usunąć z niego powietrze.
Etap 6 /8
Na oprószonym mąką blacie roboczym pokrój ciasto na 6 równych kawałków (ok. 80 g każdy). Uformuj z nich małe roladki o tej samej długości co formy do ciasta. Umieść je po kolei w formach na ciastka, a następnie włóż formy do Cake Factory.
Etap 7 /8
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 8 /8
Po upływie tego czasu małe roladki posmaruj jajkiem wymieszanym ze szczyptą soli i podpiecz aż się zarumienią. Uruchom zgodnie z programem i podanym czasem. Wyjmij z formy i podawaj jeszcze gorące.