Mleko z nerkowców i orzechów laskowych
Tefal
Przepis według Tefal

Mleko z nerkowców i orzechów laskowych

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 500 ml woda źródlana

  • 30 g orzechy laskowe

  • 30 g niesolone nerkowce

  • 0.5 łyżka miód akacjowy

  • 1 szczypta proszek waniliowy

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Włóż nerkowce i orzechy laskowe do blendera.

  • 30g orzechy laskowe
  • 30g niesolone nerkowce

Etap 2 /7

Ustaw wskazany program na 20 sekund i uruchom go.

Etap 3 /7

Po zakończeniu programu dodaj wodę, miód i proszek waniliowy, a następnie ustaw wskazany program na dwie minuty i uruchom go.

  • 500ml woda źródlana
  • 0.5łyżka miód akacjowy
  • 1szczypta proszek waniliowy

Etap 4 /7

Po zakończeniu programu w razie potrzeby przelej mleko przez sito.

Etap 5 /7

Wlej mleko do dzbanka i przykryj.

Etap 6 /7

Mleko można przechowywać w lodówce maksymalnie 4 dni.

Etap 7 /7

Przed spożyciem potrząśnij.