Mleko z nerkowców i orzechów laskowych
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
500 ml woda źródlana
30 g orzechy laskowe
30 g niesolone nerkowce
0.5 łyżka miód akacjowy
1 szczypta proszek waniliowy
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Włóż nerkowce i orzechy laskowe do blendera.
Etap 2 /7
Ustaw wskazany program na 20 sekund i uruchom go.
Etap 3 /7
Po zakończeniu programu dodaj wodę, miód i proszek waniliowy, a następnie ustaw wskazany program na dwie minuty i uruchom go.
Etap 4 /7
Po zakończeniu programu w razie potrzeby przelej mleko przez sito.
Etap 5 /7
Wlej mleko do dzbanka i przykryj.
Etap 6 /7
Mleko można przechowywać w lodówce maksymalnie 4 dni.
Etap 7 /7
Przed spożyciem potrząśnij.