Moudardara
- Całkowity czas 27 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 17 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
18 ml Oliwa z oliwek
70 g Cebula
100 g Zielona soczewica
40 g Amerykański ryż
265 ml Woda
4 g Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
18ml Oliwa z oliwek 70g Cebula 100g Zielona soczewica 40g Amerykański ryż 265ml Woda 4g Sól
Etap 2 /7
Pokrój cebulę. Umyj soczewicę i ryż. Soczewicę namocz na 1 godzinę w gorącej wodzie.
70g Cebula 100g Zielona soczewica 40g Amerykański ryż 265ml Woda
Etap 3 /7
Wlej olej z cebulą na patelnię.
18ml Oliwa z oliwek 70g Cebula
Etap 4 /7
Smaż i mieszaj, aż będzie jasnobrązowa.
Etap 5 /7
Dodaj soczewicę, ryż i sól, a następnie wymieszaj. Następnie dodaj gorącą wodę.
100g Zielona soczewica 40g Amerykański ryż
Etap 6 /7
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 7 /7
Podawaj ze smażoną cebulą na wierzchu. Smacznego!