Muffiny czekoladowo-orkiszowe
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
15 sztuki
270 g Mąki orkiszowej jasnej
1 Jajko
2 łyżka Kakao
1 łyżeczka Proszku do pieczenia
100 g Erytrytolu
250 ml Mleka czekoladowego
120 ml Oliwy z oliwek
50 g Mlecznej czekolady
50 g Białych kropelek czekoladowych
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki. Odważ wszystkie składniki za pomocą wagi kuchennej.
Etap 2 /4
Połącz ze sobą oddzielnie składniki suche oraz mokre. Mokre połącz trzepaczką do uzyskania jednolitej masy.
Etap 3 /4
Połącz wszystkie składniki razem. Pokrój czekoladę mleczną na mniejsze kawałki i dodaj wraz z białymi kropelkami do masy. Odłóż połowę kropelek, aby posypać na wierzchu. Całość połącz drewnianą łyżką.
Etap 4 /4
Powstałą masę podziel do 15 kokilek. Posyp z wierzchu białymi kropelkami. Umieść muffinki na kratce air fryera. Włącz tryb Desery na czas 15 minut. Na jedno pieczenie zmieści się około 6 muffinek. Temperatura: 160°C Czas: 15 minut