Muffiny czekoladowo-orkiszowe - przepisy EASY FRY & GRILL 2 in 1 DIGITAL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Muffiny czekoladowo-orkiszowe

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

15 sztuki

  • 270 g Mąki orkiszowej jasnej

  • 1 Jajko

  • 2 łyżka Kakao

  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia

  • 100 g Erytrytolu

  • 250 ml Mleka czekoladowego

  • 120 ml Oliwy z oliwek

  • 50 g Mlecznej czekolady

  • 50 g Białych kropelek czekoladowych

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki. Odważ wszystkie składniki za pomocą wagi kuchennej.

  • 270g Mąki orkiszowej jasnej
  • 1 Jajko
  • 2łyżka Kakao
  • 1łyżeczka Proszku do pieczenia
  • 100g Erytrytolu
  • 250ml Mleka czekoladowego
  • 120ml Oliwy z oliwek
  • 50g Mlecznej czekolady
  • 50g Białych kropelek czekoladowych

Etap 2 /4

Połącz ze sobą oddzielnie składniki suche oraz mokre. Mokre połącz trzepaczką do uzyskania jednolitej masy.

Etap 3 /4

Połącz wszystkie składniki razem. Pokrój czekoladę mleczną na mniejsze kawałki i dodaj wraz z białymi kropelkami do masy. Odłóż połowę kropelek, aby posypać na wierzchu. Całość połącz drewnianą łyżką.

Etap 4 /4

Powstałą masę podziel do 15 kokilek. Posyp z wierzchu białymi kropelkami. Umieść muffinki na kratce air fryera. Włącz tryb Desery na czas 15 minut. Na jedno pieczenie zmieści się około 6 muffinek. Temperatura: 160°C Czas: 15 minut