Mule w piwie
Krzysztof Szczepaniak (@szczypior_gotuje)
Przepis według Krzysztof Szczepaniak (@szczypior_gotuje)

Mule w piwie

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 kg Świeżych muli

  • 8 Ząbków czosnku

  • 50 g Masła

  • 330 ml Piwa typu Radler

  • 1 Średnia cytryna

  • 1 łyżeczka Pieprzu

  • 1 łyżeczka Soli

  • Natka pietruszki

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki. Patrz: Porady. Czosnek pokrój na cienkie plasterki.

Etap 2 /6

Na rozgrzane masło dodaj czosnek. Podsmaż.

Etap 3 /6

Dodaj mule, sól, pieprz i zalej to wszystko piwem. Wymieszaj.

Etap 4 /6

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 5 /6

Natkę pietruszki posiekaj i dodaj do ugotowanej potrawy.

Etap 6 /6

Cytrynę podziel na ćwiartki. Podawaj wraz z daniem na talerzu. Patrz: Porady.