Muszelki z mięsem w sosie pomidorowym - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według Magdalena D.T.

Muszelki z mięsem w sosie pomidorowym

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 18 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    13 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 500 g makaronu muszelki

  • 1 l wody

  • 2 łyżeczka soli

  • 1 łyżeczka Vegety

  • 400 g pomidorów pelati w soku pomidorowym (jedna puszka)

  • 2 cebule

  • 1 ząbek czosnku

  • duża garść czarnych oliwek bez pestek

  • 500 g mięsa z udek kurczaka

  • 2 łyżka oliwy z oliwek

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Pokrój na niewielkie kawałki mięso z udek kurczaka. Posiekaj cebulę i czosnek.

  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 500g mięsa z udek kurczaka

Etap 2 /4

Podsmaż na oliwie, mieszając, rozgniecione pomidory pelati z sokiem pomidorowym (zawartość jednej puszki), z cebulą i czosnkiem. Po około dwóch minutach dodaj mięso i podsmaż je aż zbieleje. Pod koniec smażenia dodaj sól. Nie przerywając smażenia dodaj wodę, oliwki i Vegetę do smaku. Poczekaj, aż płyn zacznie bulgotać.

  • 1l wody
  • 2łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka Vegety
  • 400g pomidorów pelati w soku pomidorowym (jedna puszka)
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • duża garść czarnych oliwek bez pestek
  • 500g mięsa z udek kurczaka
  • 2łyżka oliwy z oliwek

Etap 3 /4

Dodaj makaron i wymieszaj danie. Gotuj pod ciśnieniem.

  • 500g makaronu muszelki
  • 1l wody
  • 2łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka Vegety
  • 400g pomidorów pelati w soku pomidorowym (jedna puszka)
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • duża garść czarnych oliwek bez pestek
  • 500g mięsa z udek kurczaka
  • 2łyżka oliwy z oliwek

Etap 4 /4

Po zakończeniu dekompresji wymieszaj danie.

  • 500g makaronu muszelki
  • 1l wody
  • 2łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka Vegety
  • 400g pomidorów pelati w soku pomidorowym (jedna puszka)
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • duża garść czarnych oliwek bez pestek
  • 500g mięsa z udek kurczaka
  • 2łyżka oliwy z oliwek