Nadziewane hamburgery z nachos i boczkiem
Tefal
Przepis według Tefal

Nadziewane hamburgery z nachos i boczkiem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 30 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 2 szt. bułki hamburgerowe

  • 300 g mielona wołowina

  • 4 kawałek ser cheddar

  • 4 kawałek boczek

  • sól

  • pieprz

  • salsa

  • nachos

  • boczek

  • Sałatka

  • 1 szt. Pomidor

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Wybierz program Manualny lub Boczek (jeśli jest dostępny) i grilluj boczek, aż będzie chrupiący, a następnie odstaw go na bok.

  • 4kawałek boczek

Etap 2 /8

W międzyczasie dopraw mielone mięso solą i pieprzem, a następnie uformuj dwa kotlety (ok. 150 g każdy).

  • 300g mielona wołowina
  • sól
  • pieprz

Etap 3 /8

Zrób kciukiem otwór w mięsie i wciśnij dwa plasterki sera cheddar. Pokryj otwór mięsem, aby ser nie wyciekał.

  • 4kawałek ser cheddar

Etap 4 /8

Wybierz program Burger i grilluj kotlety, aż staną się chrupiące.

Etap 5 /8

W międzyczasie przygotuj resztę: posmaruj dolną połówkę bułki sosem salsa i połóż na nim trochę sałatki.

  • 2szt. bułki hamburgerowe
  • salsa
  • Sałatka

Etap 6 /8

Po zakończeniu grillowania na sałatce połóż kotlet. Na mięsie połóż 1–2 plasterki pomidora.

  • 1szt. Pomidor

Etap 7 /8

Wierzch posyp pokruszonymi nachos i boczkiem.

  • nachos
  • boczek

Etap 8 /8

Na koniec posmaruj boczek i nachos sosem salsa, a na wszystko nałóż drugą połówkę bułki.