Nadziewane papryki po neapolitańsku - przepisy OptiGrill 2in1 | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Nadziewane papryki po neapolitańsku

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 600 g Czerwona papryka

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • Sól, pieprz

  • 150 g Pomidorki koktajlowe

  • 200 g Ser mozzarella di buffala

  • 1 łyżka Odsączone kapary

  • 2 łyżka Posiekane liści bazylii

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Włącz OptiGrill. Wybierz program Papryka i naciśnij OK.

Etap 2 /5

Umyj papryki, potnij je na 4 kawałki, usuń nasiona, ale zachowaj zielone ogonki. Posmaruj papryki połową oleju, dopraw solą i pieprzem.

  • 600g Czerwona papryka
  • 2łyżka Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz

Etap 3 /5

Po rozgrzaniu urządzenia umieść papryki na grillu i zamknij go.

Etap 4 /5

Piecz do czasu, aż wskaźnik zaświeci się na pomarańczowo. Przełóż papryki do naczynia i pozostaw do schłodzenia.

Etap 5 /5

Umyj pomidorki koktajlowe i potnij je na ćwiartki. Pokrój ser mozzarella di Buffala na małe kawałki. Wymieszaj z kaparami, posiekaną bazylią, drugą połową oleju, solą i pieprzem. Polej papryki tym sosem i podawaj.

  • 150g Pomidorki koktajlowe
  • 200g Ser mozzarella di buffala
  • 1łyżka Odsączone kapary
  • 2łyżka Posiekane liści bazylii