Nadziewane papryki po neapolitańsku
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
600 g Czerwona papryka
2 łyżka Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
150 g Pomidorki koktajlowe
200 g Ser mozzarella di buffala
1 łyżka Odsączone kapary
2 łyżka Posiekane liści bazylii
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Włącz OptiGrill. Wybierz program Papryka i naciśnij OK.
Etap 2 /5
Umyj papryki, potnij je na 4 kawałki, usuń nasiona, ale zachowaj zielone ogonki. Posmaruj papryki połową oleju, dopraw solą i pieprzem.
Etap 3 /5
Po rozgrzaniu urządzenia umieść papryki na grillu i zamknij go.
Etap 4 /5
Piecz do czasu, aż wskaźnik zaświeci się na pomarańczowo. Przełóż papryki do naczynia i pozostaw do schłodzenia.
Etap 5 /5
Umyj pomidorki koktajlowe i potnij je na ćwiartki. Pokrój ser mozzarella di Buffala na małe kawałki. Wymieszaj z kaparami, posiekaną bazylią, drugą połową oleju, solą i pieprzem. Polej papryki tym sosem i podawaj.