Napoleonka
Tefal
Przepis według Tefal

Napoleonka

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 1 Ciasto francuskie

  • 1 Krem budyniowy

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Postępuj zgodnie ze wskazówkami z podstawowego przepisu na ciasto francuskie.

  • 1 Ciasto francuskie

Etap 2 /4

Przygotuj krem budyniowy według przepisu. Odstaw krem na bok.

  • 1 Krem budyniowy

Etap 3 /4

Gotowe ciasto rozwałkuj na warstwę nie grubszą niż 5 mm i piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.

  • 1 Ciasto francuskie

Etap 4 /4

Złóż napoleonkę z warstw ciasta i kremu budyniowego.

  • 1 Ciasto francuskie
  • 1 Krem budyniowy