Napoleonka - przepisy Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Napoleonka

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 1 Ciasto francuskie

  • 1 Krem budyniowy

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Ten przepis wymaga wcześniejszego przygotowania dwóch składników: 1 ciasto francuskie i 1 krem budyniowy. Czy przygotowałeś go przed kontynuowaniem tego przepisu? Jeśli nie, możesz uzyskać do niego dostęp w bloku „Wymagane”, wracając do głównego ekranu przepisu. Zacznij od krem budyniowy i schładzaj przez co najmniej 2 godziny przed złożeniem Napoleonka. W tym czasie można przygotować ciasto francuskie. Na ciasto francuskie potrzeba 3 godziny.

  • 1 Ciasto francuskie
  • 1 Krem budyniowy

Etap 2 /3

Gotowe ciasto rozwałkuj na warstwę nie grubszą niż 5 mm i piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.

  • 1 Ciasto francuskie

Etap 3 /3

Złóż napoleonkę z warstw ciasta i kremu budyniowego.

  • 1 Ciasto francuskie
  • 1 Krem budyniowy