Napoleonka
- Całkowity czas 25 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1 Ciasto francuskie
1 Krem budyniowy
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Ten przepis wymaga wcześniejszego przygotowania dwóch składników: 1 ciasto francuskie i 1 krem budyniowy. Czy przygotowałeś go przed kontynuowaniem tego przepisu? Jeśli nie, możesz uzyskać do niego dostęp w bloku „Wymagane”, wracając do głównego ekranu przepisu. Zacznij od krem budyniowy i schładzaj przez co najmniej 2 godziny przed złożeniem Napoleonka. W tym czasie można przygotować ciasto francuskie. Na ciasto francuskie potrzeba 3 godziny.
Etap 2 /3
Gotowe ciasto rozwałkuj na warstwę nie grubszą niż 5 mm i piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
Etap 3 /3
Złóż napoleonkę z warstw ciasta i kremu budyniowego.