Niska zawartość cukru: Muffiny z jagodami
- Całkowity czas 50 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
110 g Mąka pełnoziarnista
1 łyżeczka Proszek do pieczenia (5 g)
1 Jajko
70 g Syrop z agawy
60 g Roztopione masło
30 ml Śmietana
100 g Jagody, umyte i wysuszone
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /7
W drugiej misie ubij jajko i syrop z agawy do momentu, gdy masa stanie się jasno blada i lekko spieniona. Dodaj kwaśną śmietanę.
Etap 2 /7
Roztop masło na nieprzywierającej formie zgodnie z programem i podanym czasem.
Etap 3 /7
Dodaj roztopione masło do misy. Dodaj przesiane razem mąkę i proszek do pieczenia.
Etap 4 /7
Dodaj jagody i wymieszaj.
Etap 5 /7
Rozdziel masę równo do foremek, a następnie umieść je w Cake Factory.
Etap 6 /7
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 7 /7
Odczekaj 5 minut przed wyjęciem z foremki.