Ośmiornica po cypryjsku
- Całkowity czas 40 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
300 g Ośmiornica
30 ml Czerwone wino
30 ml Ocet jabłkowy
1 szt. Gwiazdka anyżu
70 g Pomidory
0.5 szt. Cebule
1 szt. Ząbki czosnku
0.5 szt. Bukiet ziołowy
0.5 c Natka pietruszki
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki.
Etap 2 /4
Pokrój ośmiornicę na kawałki około 1 cm i włóż do Cook4Me z innymi składnikami oprócz pietruszki.
300g Ośmiornica 30ml Czerwone wino 30ml Ocet jabłkowy 1szt. Gwiazdka anyżu 70g Pomidory 0.5szt. Cebule 1szt. Ząbki czosnku 0.5szt. Bukiet ziołowy Sól, pieprz
Etap 3 /4
Gotuj składniki.
Etap 4 /4
Dodaj pietruszkę. Schładzaj przez 24 godziny przed spożyciem.
0.5c Natka pietruszki