Okoń z sosem rybnym
- Całkowity czas 37 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 17 min.
Gotowanie - 10 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
1 kawałek Galangal
2 goździk Czosnek
1 laska Trawa cytrynowa
1 Okoń
Sól
2 łyżka Cukier palmowy
2 łyżka Sos rybny
2 łyżka Woda
Akcesoria
Grill
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Obierz i pokrój galangal na trzy części. Obierz ząbki czosnku i przekrój je na pół. Łodygę trawy cytrynowej przekrój wzdłuż na pół, a następnie na trzy części. Dopraw wnętrze ryby i włóż nadzienie.
Etap 2 /5
Włóż płytę do urządzenia i rozgrzej ustawiając wskazany program na 200°C na 10 minut.
Etap 3 /5
Po zakończeniu nagrzewania włóż rybę do Easy Fry i włącz wskazany program w temperaturze 200°C na 7 minut.
Etap 4 /5
W międzyczasie w małej misce wymieszaj cukier palmowy, sos rybny i wodę.
Etap 5 /5
Rybę podawaj na talerzu z przygotowanym sosem. Podczas krojenia rybę maczaj w sosie. Smacznego!