Opiekany stos warzywny
Tefal
Przepis według Tefal

Opiekany stos warzywny

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 45 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 300 g

  • 300 g

  • 3

  • 3 łyżka

  • 1 goździk z

  • 2 łyżka

  • Ulubione przyprawy (oregano, kmin rzymski, pesto, bazylia)

Akcesoria

  • Snacking & Baking akcesoria
    Snacking & Baking akcesoria
  • Blacha do pieczenia
    Blacha do pieczenia

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Pokrój warzywa na plasterki o grubości około 3 mm.

  • 300g
  • 300g
  • 3

Etap 2 /5

Wymieszaj przyprawy. Dopraw solą i pieprzem.

  • 3łyżka
  • 1goździk z
  • 2łyżka
  • Ulubione przyprawy (oregano, kmin rzymski, pesto, bazylia)

Etap 3 /5

W formie do pieczenia układaj na zmianę warstwę bakłażanów, cukinii i pomidorów. Dopraw solą i pieprzem.

  • 300g
  • 300g
  • 3
  • Snacking & Baking akcesoria
  • Blacha do pieczenia

Etap 4 /5

Polej sosem i równomiernie rozprowadź pędzelkiem.

  • 3łyżka
  • 1goździk z
  • 2łyżka
  • Ulubione przyprawy (oregano, kmin rzymski, pesto, bazylia)
  • Snacking & Baking akcesoria
  • Blacha do pieczenia

Etap 5 /5

Włóż akcesorium z zawartością do OptiGrill. Włącz grill. Wybierz tryb manualny, a następnie czerwone ustawienie i naciśnij OK. Piecz przez 25 minut.

  • Snacking & Baking akcesoria
  • Blacha do pieczenia