Orzo z pesto, pieczarkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami wg Elżbiety Bogusz - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Orzo z pesto, pieczarkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami wg Elżbiety Bogusz

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 300 g Pieczarek

  • 6 Pomidorów suszonych

  • Szpinaku

  • 500 g Makaronu orzo

  • 600 ml Wody

  • 190 g Pesto z bazylii

  • 1 łyżeczka Oliwy bądź oleju

  • 45 g Parmezanu lub innego twardego sera

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Obierz i pokrój pieczarki w plastry, następnie zacznij je podsmażać na oliwie bądź oleju. Gdy pieczarki lekko się zarumienią po ok. 2 minutach dodaj garść szpinaku oraz suszone pomidory pokrojone w paski. Podsmażaj wszystkie składniki razem ok. 7 minut.

  • 300g Pieczarek
  • 6 Pomidorów suszonych
  • garść Szpinaku
  • 1łyżeczka Oliwy bądź oleju

Etap 2 /3

Do podsmażonych składników wlej wodę i wsyp makaron. Gotuj pod wysokim ciśnieniem.

  • 500g Makaronu orzo
  • 600ml Wody

Etap 3 /3

Po zakończonym gotowaniu dodaj pesto i dobrze wymieszaj wszystko do połączenia. Podawaj posypane startym parmezanem.

  • 190g Pesto z bazylii
  • 45g Parmezanu lub innego twardego sera