Orzo z pesto, pieczarkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami wg Elżbiety Bogusz
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
300 g Pieczarek
6 Pomidorów suszonych
Szpinaku
500 g Makaronu orzo
600 ml Wody
190 g Pesto z bazylii
1 łyżeczka Oliwy bądź oleju
45 g Parmezanu lub innego twardego sera
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Obierz i pokrój pieczarki w plastry, następnie zacznij je podsmażać na oliwie bądź oleju. Gdy pieczarki lekko się zarumienią po ok. 2 minutach dodaj garść szpinaku oraz suszone pomidory pokrojone w paski. Podsmażaj wszystkie składniki razem ok. 7 minut.
Etap 2 /3
Do podsmażonych składników wlej wodę i wsyp makaron. Gotuj pod wysokim ciśnieniem.
Etap 3 /3
Po zakończonym gotowaniu dodaj pesto i dobrze wymieszaj wszystko do połączenia. Podawaj posypane startym parmezanem.