Orzo z pesto, pieczarkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami wg Elżbiety Bogusz
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.Czas przygotowania 
- 0 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
4 osób
- 300 g Pieczarek 
- 6 Pomidorów suszonych 
- Szpinaku 
- 500 g Makaronu orzo 
- 600 ml Wody 
- 190 g Pesto z bazylii 
- 1 łyżeczka Oliwy bądź oleju 
- 45 g Parmezanu lub innego twardego sera 
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Obierz i pokrój pieczarki w plastry, następnie zacznij je podsmażać na oliwie bądź oleju. Gdy pieczarki lekko się zarumienią po ok. 2 minutach dodaj garść szpinaku oraz suszone pomidory pokrojone w paski. Podsmażaj wszystkie składniki razem ok. 7 minut.
Etap 2 /3
Do podsmażonych składników wlej wodę i wsyp makaron. Gotuj pod wysokim ciśnieniem.
Etap 3 /3
Po zakończonym gotowaniu dodaj pesto i dobrze wymieszaj wszystko do połączenia. Podawaj posypane startym parmezanem.

