Pancakes z chedarem, szynką i ziołami
- Całkowity czas 30 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
3 Jajko
60 g Mąka
12.5 cl Mleko
0.5 łyżka Cukier
0.5 łyżeczka Tymianek
0.5 łyżeczka Rozmaryn
1 łyżka Cebula szczypiorowa
25 g Ser cheddar
15 g Masło
2 kawałek Szynki parmeńskiej
140 g Ser kozi
200 g Dyni
50 g Ser cheddar
Szczypiorek
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Włóż do niego naczynie do pieczenia.
Etap 2 /8
Włóż jajka i inne składniki do blendera. Zamknij pokrywkę i miksuj przez 1 minutę na średniej prędkości.
3 Jajko 60g Mąka 12.5cl Mleko 0.5łyżka Cukier 0.5łyżeczka Tymianek 0.5łyżeczka Rozmaryn 1łyżka Cebula szczypiorowa 25g Ser cheddar
Etap 3 /8
Wyjmij gorące naczynie do pieczenia z piekarnika i wysmaruj je masłem.
15g Masło
Etap 4 /8
Wlej ciasto i ponownie wstaw naczynie do piekarnika na 20 minut w 180°C.
Etap 5 /8
Dynię pokrój w kostkę i smaż na patelni z odrobiną oliwy z oliwek przez 5 minut. Odłóż na bok.
200g Dyni
Etap 6 /8
Wyjmij naleśnik z piekarnika i udekoruj dynią, świeżym serem kozim, serem cheddar i posiekanym szczypiorkiem.
140g Ser kozi 50g Ser cheddar Szczypiorek
Etap 7 /8
Zapiecz ponownie przez 5 minut, aby ser się roztopił.
Etap 8 /8
Przed podaniem udekoruj plasterkami szynki parmeńskiej.
2kawałek Szynki parmeńskiej