Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pancakes z chedarem, szynką i ziołami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 30 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 3 Jajko

  • 60 g Mąka

  • 12.5 cl Mleko

  • 0.5 łyżka Cukier

  • 0.5 łyżeczka Tymianek

  • 0.5 łyżeczka Rozmaryn

  • 1 łyżka Cebula szczypiorowa

  • 25 g Ser cheddar

  • 15 g Masło

  • 2 kawałek Szynki parmeńskiej

  • 140 g Ser kozi

  • 200 g Dyni

  • 50 g Ser cheddar

  • Szczypiorek

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Włóż do niego naczynie do pieczenia.

Etap 2 /8

Włóż jajka i inne składniki do blendera. Zamknij pokrywkę i miksuj przez 1 minutę na średniej prędkości.

  • 3 Jajko
  • 60g Mąka
  • 12.5cl Mleko
  • 0.5łyżka Cukier
  • 0.5łyżeczka Tymianek
  • 0.5łyżeczka Rozmaryn
  • 1łyżka Cebula szczypiorowa
  • 25g Ser cheddar

Etap 3 /8

Wyjmij gorące naczynie do pieczenia z piekarnika i wysmaruj je masłem.

  • 15g Masło

Etap 4 /8

Wlej ciasto i ponownie wstaw naczynie do piekarnika na 20 minut w 180°C.

Etap 5 /8

Dynię pokrój w kostkę i smaż na patelni z odrobiną oliwy z oliwek przez 5 minut. Odłóż na bok.

  • 200g Dyni

Etap 6 /8

Wyjmij naleśnik z piekarnika i udekoruj dynią, świeżym serem kozim, serem cheddar i posiekanym szczypiorkiem.

  • 140g Ser kozi
  • 50g Ser cheddar
  • Szczypiorek

Etap 7 /8

Zapiecz ponownie przez 5 minut, aby ser się roztopił.

Etap 8 /8

Przed podaniem udekoruj plasterkami szynki parmeńskiej.

  • 2kawałek Szynki parmeńskiej