Pancakes
- Całkowity czas 45 min.
- 15 min.Czas przygotowania 
- 30 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
30 sztuki
- 20 g Masło 
- 375 g Mąka 
- 16 g Proszek do pieczenia 
- 3 Jajka 
- 45 g Cukier 
- 22 cl mleko 
- 15 cl mleko 
- 8 cl mleko 
Akcesoria
- Trzepaczka flex 
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Pokrój masło i rozpuść je w mikrofalówce przez 15 do 30 sekund.
Etap 2 /6
Umieść mąkę, drożdże, jajka, roztopione masło, cukier i pierwszą porcję mleka w misie urządzenia. Naciśnij "Start".
Etap 3 /6
Odważ pozostałe ilości mleka do dwóch osobnych misek.
Etap 4 /6
Naciśnij przycisk "Start" i powoli dodaj drugą porcję mleka.
Etap 5 /6
Naciśnij "Start" i powoli dodaj ostatnią porcję mleka.
Etap 6 /6
Nasmaruj patelnię do naleśników ręcznikiem papierowym nasączonym odrobiną oleju. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu, a następnie wlej porcję ciasta na patelnie (np. odmierzając ją chochlą). Smaż przez 1 minutę z jednej strony, następnie odwróć naleśnik i smaż przez 30 sekund z drugiej strony.


