Panna cotta z cytryną i gruszką
Tefal
Przepis według Tefal

Panna cotta z cytryną i gruszką

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    5 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 200 ml Śmietana 18%

  • 3 łyżka Cukier

  • 0.5 szt. Limonka

  • 1 łyżka Cukier trzcinowy

  • 1.5 szt. Listki żelatyny

  • 100 g Twarde gruszki

  • 1 łyżeczka Masło

  • 50 ml Woda

  • Werynki

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki.

  • 200ml Śmietana 18%
  • 3łyżka Cukier
  • 0.5szt. Limonka
  • 1łyżka Cukier trzcinowy
  • 1.5szt. Listki żelatyny
  • 100g Twarde gruszki
  • 1łyżeczka Masło
  • 50ml Woda
  • Werynki

Etap 2 /7

Obierz gruszki i pokrój je w kostkę.

  • 100g Twarde gruszki

Etap 3 /7

Namocz żelatynę w małej ilości bardzo zimnej wody.

  • 1.5szt. Listki żelatyny

Etap 4 /7

Wlej śmietanę do dowolnego naczynia. Dodaj cukier, skórkę z cytryny, żelatynę i ubij. Rozlej do werynek. Schłódź przez 6 godzin.

  • 200ml Śmietana 18%
  • 3łyżka Cukier
  • 0.5szt. Limonka
  • 1.5szt. Listki żelatyny
  • Werynki

Etap 5 /7

Umieść gruszki w Cook4me z masłem, sokiem z cytryny, wodą i cukrem trzcinowym.

  • 0.5szt. Limonka
  • 1łyżka Cukier trzcinowy
  • 100g Twarde gruszki
  • 1łyżeczka Masło
  • 50ml Woda

Etap 6 /7

Gotuj w Cook4me.

Etap 7 /7

Podawaj schłodzoną panna cottę z odrobiną przecieru gruszkowego.