Panna cotta z cytryną i gruszką
- Całkowity czas 15 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
200 ml Śmietana 18%
3 łyżka Cukier
0.5 szt. Limonka
1 łyżka Cukier trzcinowy
1.5 szt. Listki żelatyny
100 g Twarde gruszki
1 łyżeczka Masło
50 ml Woda
Werynki
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
200ml Śmietana 18% 3łyżka Cukier 0.5szt. Limonka 1łyżka Cukier trzcinowy 1.5szt. Listki żelatyny 100g Twarde gruszki 1łyżeczka Masło 50ml Woda Werynki
Etap 2 /7
Obierz gruszki i pokrój je w kostkę.
100g Twarde gruszki
Etap 3 /7
Namocz żelatynę w małej ilości bardzo zimnej wody.
1.5szt. Listki żelatyny
Etap 4 /7
Wlej śmietanę do dowolnego naczynia. Dodaj cukier, skórkę z cytryny, żelatynę i ubij. Rozlej do werynek. Schłódź przez 6 godzin.
200ml Śmietana 18% 3łyżka Cukier 0.5szt. Limonka 1.5szt. Listki żelatyny Werynki
Etap 5 /7
Umieść gruszki w Cook4me z masłem, sokiem z cytryny, wodą i cukrem trzcinowym.
0.5szt. Limonka 1łyżka Cukier trzcinowy 100g Twarde gruszki 1łyżeczka Masło 50ml Woda
Etap 6 /7
Gotuj w Cook4me.
Etap 7 /7
Podawaj schłodzoną panna cottę z odrobiną przecieru gruszkowego.