Pannacotta z koziego sera
Tefal
Przepis według Tefal

Pannacotta z koziego sera

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 400 ml Kozie mleko

  • 150 ml Śmietanka

  • 150 g Świeży ser kozi

  • 3 szt. Listek żelatyny

  • 1 szt. Jabłko

  • 3 łyżka Oliwa z oliwek

  • 1.5 szt. Sok z cytryny

  • 6 łyżka Grzanki czosnkowe

  • Sól i pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

Etap 2 /5

Wymieszaj jabłko, olej, sól, pieprz, cytrynę i grzanki. Zmiksuj kozie mleko z serem.

  • 400ml Kozie mleko
  • 150g Świeży ser kozi
  • 1szt. Jabłko
  • 3łyżka Oliwa z oliwek
  • 1.5szt. Sok z cytryny
  • 6łyżka Grzanki czosnkowe
  • Sól i pieprz

Etap 3 /5

Podgrzej śmietanę i połowę mieszanki mleka z serem. Rozpuść w niej żelatynę.

  • 150ml Śmietanka
  • 3szt. Listek żelatyny

Etap 4 /5

Dodaj resztę mleka/sera. Rozdziel pomiędzy małe miseczki. Schładzaj przez 12 godzin.

Etap 5 /5

Podawaj pannacottę udekorowaną jabłkiem.