Pasta z batatów i sera koziego
- Całkowity czas 35 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
140 g Batat
140 g Ser kozi
1 goździk Czosnek
0.5 łyżka Oliwa z oliwek
0.5 łyżka Miód
0.5 łyżeczka Harissa
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
Kolendra
Sezam
nasiona dyni
Chleb wiejski
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Wyłóż blachę papierem do pieczenia.
Etap 2 /4
Obierz i pokrój bataty. Ułóż je na blasze, skrop olejem i dopraw. Włóż blachę do piekarnika i piecz przez 20 minut, obracając bataty w połowie pieczenia.
140g Batat
Etap 3 /4
Włóż bataty, obrany czosnek, harissę, miód, oliwę, kozi ser, sól i pieprz do blendera. Zamknij pokrywkę i miksuj na średniej prędkości przez 30 sekund.
140g Ser kozi 1goździk Czosnek 0.5łyżka Oliwa z oliwek 0.5łyżka Miód 0.5łyżeczka Harissa 1szczypta Sól 1szczypta Pieprz
Etap 4 /4
Podawaj na kromkach tostów, skrop odrobiną oliwy z oliwek, posyp sezamem, pestkami dyni i posiekaną kolendrą.
Kolendra nasiono Sezam nasiono nasiona dyni Chleb wiejski