Pasta z batatów i sera koziego
Tefal
Przepis według Tefal

Pasta z batatów i sera koziego

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 35 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 140 g Batat

  • 140 g Ser kozi

  • 1 goździk Czosnek

  • 0.5 łyżka Oliwa z oliwek

  • 0.5 łyżka Miód

  • 0.5 łyżeczka Harissa

  • 1 szczypta Sól

  • 1 szczypta Pieprz

  • Kolendra

  • Sezam

  • nasiona dyni

  • Chleb wiejski

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Wyłóż blachę papierem do pieczenia.

Etap 2 /4

Obierz i pokrój bataty. Ułóż je na blasze, skrop olejem i dopraw. Włóż blachę do piekarnika i piecz przez 20 minut, obracając bataty w połowie pieczenia.

  • 140g Batat

Etap 3 /4

Włóż bataty, obrany czosnek, harissę, miód, oliwę, kozi ser, sól i pieprz do blendera. Zamknij pokrywkę i miksuj na średniej prędkości przez 30 sekund.

  • 140g Ser kozi
  • 1goździk Czosnek
  • 0.5łyżka Oliwa z oliwek
  • 0.5łyżka Miód
  • 0.5łyżeczka Harissa
  • 1szczypta Sól
  • 1szczypta Pieprz

Etap 4 /4

Podawaj na kromkach tostów, skrop odrobiną oliwy z oliwek, posyp sezamem, pestkami dyni i posiekaną kolendrą.

  • Kolendra
  • nasiono Sezam
  • nasiono nasiona dyni
  • Chleb wiejski