Paszteciki z kalafiorem i marchewką
- Całkowity czas 35 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
500 g kalafior
80 g marchewki
50 g cebula
60 g mąka
1 Jajko
30 ml woda
1 szczypta przyprawa curry
Sól
Olej słonecznikowy
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Umyj i pokrój kalafiora na różyczki. Gotuj różyczki na parze przez 10 minut.
Etap 2 /7
W międzyczasie umyj i obierz marchewki, a następnie pokrój je w drobną kostkę. Obierz cebulę i pokrój w kostkę.
Etap 3 /7
Smaż marchewki i cebule na patelni z małą ilością oleju, a następnie dodaj połowę wody.
Etap 4 /7
Włóż mieszankę marchewek, kalafiora, przyprawy curry i soli do blendera. Dodaj mąkę jajko i pozostałą wodę.
Etap 5 /7
Ustaw wskazany program na 1 min 30 s i uruchom go.
Etap 6 /7
Uformuj naleśniki. Smaż naleśniki na nieprzywierającej patelni z olejem słonecznikowym, aż obie strony zrobią się złotobrązowe.
Etap 7 /7
Podawaj na gorąco z zieloną sałatką.