Pavlova z kandyzowaną pigwą - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pavlova z kandyzowaną pigwą

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 2 godz. 10 min.
  • Czas przygotowania
    30 min.
  • Gotowanie
    40 min.
  • Studzenie
    1 godz.

Składniki

6 osób

  • 3 szt. Pigwa

  • 450 g Cukier

  • 150 ml Woda

  • 6 szt. Beza

  • 600 ml Bita śmietana

  • 6 łyżka Prażone płatki migdałów

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki. Pokrój pigwę.

  • 3szt. Pigwa
  • 450g Cukier
  • 150ml Woda
  • 6szt. Beza
  • 600ml Bita śmietana
  • 6łyżka Prażone płatki migdałów

Etap 2 /6

Ułóż pigwę równomiernie na dnie formy. Możesz gotować pigwę partiami dla lepszego skarmelizowania.

  • 3szt. Pigwa

Etap 3 /6

Połącz wodę z cukrem. Zalej tak przygotowanym syropem pigwę, dzieląc go na każdą partię pigwy.

  • 450g Cukier
  • 150ml Woda

Etap 4 /6

Wlej do Cook4me 300 ml wody. Włóż koszyk do gotowania na parze, a następnie przykrytą folią spożywczą formę z pigwą.

Etap 5 /6

Gotuj w Cook4me.

Etap 6 /6

Po ostygnięciu wyłóż kandyzowaną pigwę na bezę. Udekoruj całość bitą śmietaną i prażonymi migdałami.

  • 600ml Bita śmietana
  • 6łyżka Prażone płatki migdałów

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
3 godz.

Bezglutenowa beza Pavlova z czerwonymi borówkami

ratings.NaN

Pavlova z kandyzowaną pigwą - przepisy Cook4Me | Tefal
Bezglutenowa beza Pavlova z czerwonymi borówkami
Tefal
Tefal
50 min.

Bezglutenowe bułeczki-muffiny z daktylami i kandyzowanym imbirem

ratings.NaN

Pavlova z kandyzowaną pigwą - przepisy Cook4Me | Tefal
Bezglutenowe bułeczki-muffiny z daktylami i kandyzowanym imbirem
Tefal
Tefal
33 min.

Magdalenki z pstrąga

ratings.NaN

Pavlova z kandyzowaną pigwą - przepisy Cook4Me | Tefal
Magdalenki z pstrąga
Tefal
Tefal
50 min.

Sernik z suszonymi owocami

Review 5 stars (average)

1 Recenzje

Pavlova z kandyzowaną pigwą - przepisy Cook4Me | Tefal
Sernik z suszonymi owocami
Tefal
Tefal
3 godz. 15 min.

Mini cannelés z pomarańczą

ratings.NaN

Pavlova z kandyzowaną pigwą - przepisy Cook4Me | Tefal
Mini cannelés z pomarańczą