Pavlova z kandyzowaną pigwą
Tefal
Przepis według Tefal

Pavlova z kandyzowaną pigwą

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 2 godz. 10 min.
  • Czas przygotowania
    30 min.
  • Gotowanie
    40 min.
  • Studzenie
    1 godz.

Składniki

6 osób

  • 3 szt. Pigwy

  • 450 g Cukier

  • 150 ml Woda

  • 6 szt. Bezy

  • 600 ml Bita śmietana

  • 6 łyżka Prażone płatki migdałów

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki. Pokrój pigwę.

  • 3szt. Pigwy
  • 450g Cukier
  • 150ml Woda
  • 6szt. Bezy
  • 600ml Bita śmietana
  • 6łyżka Prażone płatki migdałów

Etap 2 /6

Ułóż pigwę równomiernie na dnie formy. Możesz gotować pigwę partiami dla lepszego skarmelizowania.

  • 3szt. Pigwy

Etap 3 /6

Połącz wodę z cukrem. Zalej tak przygotowanym syropem pigwę, dzieląc go na każdą partię pigwy.

  • 450g Cukier
  • 150ml Woda

Etap 4 /6

Wlej do Cook4me 300 ml wody. Włóż koszyk do gotowania na parze, a następnie przykrytą folią spożywczą formę z pigwą.

Etap 5 /6

Gotuj w Cook4me.

Etap 6 /6

Po ostygnięciu wyłóż kandyzowaną pigwę na bezę. Udekoruj całość bitą śmietaną i prażonymi migdałami.

  • 600ml Bita śmietana
  • 6łyżka Prażone płatki migdałów