Pavlova z kandyzowaną pigwą
- Całkowity czas 2 godz. 10 min.
- 30 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 1 godz.
Studzenie
Składniki
6 osób
3 szt. Pigwa
450 g Cukier
150 ml Woda
6 szt. Beza
600 ml Bita śmietana
6 łyżka Prażone płatki migdałów
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki. Pokrój pigwę.
Etap 2 /6
Ułóż pigwę równomiernie na dnie formy. Możesz gotować pigwę partiami dla lepszego skarmelizowania.
Etap 3 /6
Połącz wodę z cukrem. Zalej tak przygotowanym syropem pigwę, dzieląc go na każdą partię pigwy.
Etap 4 /6
Wlej do Cook4me 300 ml wody. Włóż koszyk do gotowania na parze, a następnie przykrytą folią spożywczą formę z pigwą.
Etap 5 /6
Gotuj w Cook4me.
Etap 6 /6
Po ostygnięciu wyłóż kandyzowaną pigwę na bezę. Udekoruj całość bitą śmietaną i prażonymi migdałami.