Pałki z kurczaka tandoori - przepisy Easy Fry Compact | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pałki z kurczaka tandoori

ratings.4.7

4.7 /5 -

  • Całkowity czas 56 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    16 min.
  • Studzenie
    20 min.

Składniki

2 osób

  • 4 Pałki z kurczaka

  • 50 g Jogurt naturalny

  • 1 łyżeczka Mielony imbir

  • 1 łyżeczka Czosnek w proszku

  • 1 łyżka Przyprawa chili

  • 0.5 łyżeczka Kurkuma

  • 1 łyżeczka Garam masala

  • Sól i pieprz

  • 10 g Sok z cytryny

  • 1 łyżka Olej

Czas przygotowania

Etap 1 /2

Osusz pałki ręcznikiem kuchennym. W misce wymieszaj jogurt, imbir, czosnek, chili, kurkumę, przyprawę garam masala, sól, pieprz i sok z cytryny. Wrzuć kurczaka i pokryj go dobrze marynatą. Schładzaj przez 20 minut. Za pomocą pędzelka posmaruj pałki olejem. Umieść je w urządzeniu, na płycie. Rozpocznij pieczenie.

  • 4 Pałki z kurczaka
  • 50g Jogurt naturalny
  • 1łyżeczka Mielony imbir
  • 1łyżeczka Czosnek w proszku
  • 1łyżka Przyprawa chili
  • 0.5łyżeczka Kurkuma
  • 1łyżeczka Garam masala
  • Sól i pieprz
  • 10g Sok z cytryny
  • 1łyżka Olej

Etap 2 /2

W połowie pieczenia obróć pałki. Sprawdź składniki, a w razie potrzeby piecz jeszcze przez kilka minut. Podawaj od razu.