Pieczarki nadziewane serem pecorino - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pieczarki nadziewane serem pecorino

Review 1 star (average)

-/5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 8 Pieczarki

  • 1 Cebula

  • 2 Czosnek

  • 50 g Bułka tarta

  • 50 g Ser Pecorino

  • 3 Pietruszka

  • 1 łyżeczka Skórka z cytryny

  • Sól i pieprz

  • 1 szczypta Płatki chilli

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /10

Ten przepis wymaga pokrywy EXTRA CRISP. Przygotuj składniki.

  • Extra Crisp

Etap 2 /10

Obierz i posiekaj czosnek.

Etap 3 /10

Usuń nóżki i środek z kapeluszy grzybów i posiekaj je. Wlej 1 łyżkę oleju do Cook4me.

Etap 4 /10

Zrumień cebulę, czosnek i posiekane części grzybów.

Etap 5 /10

Odstaw zrumienione składniki do miski. Dodaj bułkę tartą, ser pecorino, pietruszkę, skórkę z cytryny, sól, pieprz i chilli. Wymieszaj i odstaw gotowy farsz na bok.

Etap 6 /10

Kapelusze pieczarek włóż do koszyka do gotowania na parze, a koszyk włóż do Cook4me z 200 ml wody.

Etap 7 /10

Gotuj w Cook4me.

Etap 8 /10

Napełnij każdy kapelusz grzyba farszem i włóż je do polanej olejem misy Cook4me.

Etap 9 /10

Wyłącz Cook4me. Załóż pokrywkę Extra Crisp.

Etap 10 /10

Uruchom program Grill nr 2 na 8/10 minut.

  • Extra Crisp