Pieczeń wołowa z sosem chimichurri
- Całkowity czas 27 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 7 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
400 g Wołowina
40 ml Oliwa z oliwek
13 g Pietruszka
1 goździk Czosnku
0.25 Cebula
1 łyżeczka Oregano
1 łyżeczka Papryka
1 łyżka Ocet winny
0.25 łyżeczka Cukier
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki. Pietruszkę, cebulę i czosnek posiekaj.
Etap 2 /6
Zblenduj w misce wszystkie składniki poza wołowiną. Dopraw.
Etap 3 /6
Do misy Cook4me wlej odrobinę oleju i obsmaż wołowinę z obu stron.
Etap 4 /6
Dolej do misy 70 ml wody.
Etap 5 /6
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Nie otwierając pokrywy, zostaw wołowinę w Cook4me jeszcze na 7 minut. Po tym czasie wyjmij i podawaj z przygotowanym uprzednio sosem.