Pieczone brukselki z boczkiem i musztardą - przepisy Easy Fry Mega | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pieczone brukselki z boczkiem i musztardą

Review 3 stars (average)

- /5 -

  • Całkowity czas 40 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 800 g Brukselka

  • 3 łyżka Oliwa z oliwek

  • 1.5 goździk Posiekany czosnek

  • 1.5 łyżka Musztarda

  • 150 g Gotowany boczek

  • 60 g Parmezan

  • Sól

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Umyj i pokrój brukselki na 4 kawałki. Dopraw oliwą z oliwek, czosnkiem i musztardą. Wymieszaj.

  • 800g Brukselka
  • 3łyżka Oliwa z oliwek
  • 1.5goździk Posiekany czosnek
  • 1.5łyżka Musztarda

Etap 2 /4

Warzywa włóż do urządzenia wyposażonego w talerz. Rozpocznij proces gotowania.

Etap 3 /4

W połowie gotowania wyjmij kosz i wstrząśnij nim, aby wszystkie strony brukselek upiekły się na chrupko. Wrzuć 150 g boczku do szuflady 1 i 100 g do szuflady 2. Jeśli wolisz lepiej upieczone brukselki, zwiększ czas gotowania.

  • 150g Gotowany boczek

Etap 4 /4

Posyp brukselki niewielką ilością parmezanu i soli i podawaj z jajkami po szkocku albo innym daniem.

  • 60g Parmezan
  • Sól