Pieczony por z cebulą i boczkiem
- Całkowity czas 31 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 Por
100 g Boczek
1 Cebula
2 Ziemniaki
300 g Grzyby
Sól, pieprz
2 łyżka Olej roślinny
100 ml Woda
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Pokrój zieloną część pora na pół. Zwiąż oba kawałki razem, aby całość imitowała pieczeń. Umieść olej w Cook4me.
Etap 3 /6
Zrumień cebulę i kawałki boczku. Dodaj i ugotuj pieczarki, aby straciły objętość i skurczyły się. Posyp solą. Dodaj ziemniaki. Zamieszaj.
Etap 4 /6
Usuń 2/3 tej mieszanki. Ułóż upieczonego pora, stopniowo dokładając resztę składników, które wcześniej się wyjęło. Wlej 1/2 szklanki wody.
Etap 5 /6
Gotuj w Cook4me.
Etap 6 /6
Pieczone pory podawaj na warstwie warzyw i kawałków boczku.