Pieczony por z cebulą i boczkiem
Tefal
Przepis według Tefal

Pieczony por z cebulą i boczkiem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 31 min.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 Por

  • 100 g Boczek

  • 1 Cebula

  • 2 Ziemniaki

  • 300 g Grzyby

  • Sól, pieprz

  • 2 łyżka Olej roślinny

  • 100 ml Woda

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 4 Por
  • 100g Boczek
  • 1 Cebula
  • 2 Ziemniaki
  • 300g Grzyby
  • Sól, pieprz
  • 2łyżka Olej roślinny

Etap 2 /6

Pokrój zieloną część pora na pół. Zwiąż oba kawałki razem, aby całość imitowała pieczeń. Umieść olej w Cook4me.

  • 4 Por
  • 2łyżka Olej roślinny

Etap 3 /6

Zrumień cebulę i kawałki boczku. Dodaj i ugotuj pieczarki, aby straciły objętość i skurczyły się. Posyp solą. Dodaj ziemniaki. Zamieszaj.

  • 100g Boczek
  • 1 Cebula
  • 2 Ziemniaki
  • 300g Grzyby
  • Sól, pieprz

Etap 4 /6

Usuń 2/3 tej mieszanki. Ułóż upieczonego pora, stopniowo dokładając resztę składników, które wcześniej się wyjęło. Wlej 1/2 szklanki wody.

Etap 5 /6

Gotuj w Cook4me.

Etap 6 /6

Pieczone pory podawaj na warstwie warzyw i kawałków boczku.