Pierś z indyka w warzywach
Krzysztof Szczepaniak (@szczypior_gotuje)
Przepis według Krzysztof Szczepaniak (@szczypior_gotuje)

Pierś z indyka w warzywach

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 Duża pierś indycza

  • 3 Duże marchewki

  • Pół główki selera

  • 1 Duży por (biała część)

  • Koperek

  • 50 g Masła klarowanego

  • 50 ml Śmietany słodkiej 7%

  • 250 ml Wody

  • 1 łyżeczka Pieprzu i soli

  • 1 łyżeczka Cynamonu cejlońskiego

  • 1 łyżeczka Czosnku staropolskiego

  • Rozmarynu i tymianku

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki i umyj mięso. Obierz i pokrój marchew, seler w cienkie słupki, a por w plastry. Posiekaj koper.

Etap 2 /7

Dodaj masło klarowane do garnka i podsmaż z obu stron pierś z indyka.

Etap 3 /7

Dodaj posiekane warzywa.

Etap 4 /7

Do wody dodaj śmietanę i przyprawy. Wymieszaj.

Etap 5 /7

Zalej mięso i warzywa wcześniej przygotowaną zalewą.

Etap 6 /7

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 7 /7

Gotowe!