Pierś z indyka w warzywach
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 Duża pierś indycza
3 Duże marchewki
Pół główki selera
1 Duży por (biała część)
Koperek
50 g Masła klarowanego
50 ml Śmietany słodkiej 7%
250 ml Wody
1 łyżeczka Pieprzu i soli
1 łyżeczka Cynamonu cejlońskiego
1 łyżeczka Czosnku staropolskiego
Rozmarynu i tymianku
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki i umyj mięso. Obierz i pokrój marchew, seler w cienkie słupki, a por w plastry. Posiekaj koper.
Etap 2 /7
Dodaj masło klarowane do garnka i podsmaż z obu stron pierś z indyka.
Etap 3 /7
Dodaj posiekane warzywa.
Etap 4 /7
Do wody dodaj śmietanę i przyprawy. Wymieszaj.
Etap 5 /7
Zalej mięso i warzywa wcześniej przygotowaną zalewą.
Etap 6 /7
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 7 /7
Gotowe!