Pierś z kaczki z marchewkowymi frytkami
- Całkowity czas 1 godz. 40 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 1 godz. 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
500 g Marchewki
2 łyżka Olej z pestek winogron
1 łyżka Syrop klonowy
1 łyżeczka Tymianek
Sól, pieprz
2 Piersi z kaczki
1 łyżeczka Suszona pietruszka
Akcesoria
Grill Separator
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Obierz marchewki. Pokrój je wzdłuż na ćwiartki, a następnie potnij na kawałki o grubości 5 cm. Włóż do miski i wymieszaj z olejem, syropem klonowym, tymiankiem, solą i pieprzem.
Etap 2 /4
Natnij skórę piersi w taki sposób, aby powstał siatkowaty wzorzec, ale nie przecinaj mięsa. Dopraw solą, pieprzem i pietruszką. Smaż każdą stronę piersi na gorącej patelni przez 1 minutę, aż zbrązowieje, a następnie usuń nadmiar tłuszczu.
Etap 3 /4
Włóż tacę grillową i przegrodę do urządzenia. Naciśnij przycisk Sync i wybierz tryb FRYTKI w przypadku P1. W przypadku P2 wybierz tryb MIĘSO. Dodaj najpierw marchewkowe frytki. Gdy rozlegnie się dźwięk czasomierza, wymieszaj frytki i połóż jedną pierś z kaczki na drugiej stronie przegrody. Wznów gotowanie. Po 7 minutach obróć pierś i kontynuuj gotowanie.
Etap 4 /4
Po zakończeniu programu weź drugą porcję i powtórz kroki.