Pierś z kaczki z marchewkowymi frytkami
Tefal
Przepis według Tefal

Pierś z kaczki z marchewkowymi frytkami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 40 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    1 godz. 20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 500 g Marchewki

  • 2 łyżka Olej z pestek winogron

  • 1 łyżka Syrop klonowy

  • 1 łyżeczka Tymianek

  • Sól, pieprz

  • 2 Piersi z kaczki

  • 1 łyżeczka Suszona pietruszka

Akcesoria

  • Grill
    Grill
  • Separator
    Separator

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Obierz marchewki. Pokrój je wzdłuż na ćwiartki, a następnie potnij na kawałki o grubości 5 cm. Włóż do miski i wymieszaj z olejem, syropem klonowym, tymiankiem, solą i pieprzem.

Etap 2 /4

Natnij skórę piersi w taki sposób, aby powstał siatkowaty wzorzec, ale nie przecinaj mięsa. Dopraw solą, pieprzem i pietruszką. Smaż każdą stronę piersi na gorącej patelni przez 1 minutę, aż zbrązowieje, a następnie usuń nadmiar tłuszczu.

Etap 3 /4

Włóż tacę grillową i przegrodę do urządzenia. Naciśnij przycisk Sync i wybierz tryb FRYTKI w przypadku P1. W przypadku P2 wybierz tryb MIĘSO. Dodaj najpierw marchewkowe frytki. Gdy rozlegnie się dźwięk czasomierza, wymieszaj frytki i połóż jedną pierś z kaczki na drugiej stronie przegrody. Wznów gotowanie. Po 7 minutach obróć pierś i kontynuuj gotowanie.

Etap 4 /4

Po zakończeniu programu weź drugą porcję i powtórz kroki.