Pierś z kaczki ze szparagami i pieprzem
Tefal
Przepis według Tefal

Pierś z kaczki ze szparagami i pieprzem

Review 3 stars (average)

3/5 -

  • Całkowity czas 14 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    4 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 1 szt. Pierś z kaczki

  • 30 ml Koniak

  • 100 ml Bulion drobiowy (lub cielęcy)

  • 10 g Pieprz zielony tłuczony

  • 100 ml Śmietana 18%

  • 10 g Masło

  • Sól

  • 1 łyżka Mąka kukurydziana

  • 10 szt. Zielone szparagi

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

  • 1szt. Pierś z kaczki
  • 30ml Koniak
  • 100ml Bulion drobiowy (lub cielęcy)
  • 10g Pieprz zielony tłuczony
  • 100ml Śmietana 18%
  • 10g Masło
  • Sól
  • 1łyżka Mąka kukurydziana
  • 10szt. Zielone szparagi

Etap 2 /8

Dopraw pierś z kaczki.

  • 1szt. Pierś z kaczki
  • Sól

Etap 3 /8

Podsmaż ją od strony skórki, a następnie po 3 minuty z każdej strony.

  • 1szt. Pierś z kaczki
  • 30ml Koniak

Etap 4 /8

Odłóż pierś z kaczki wraz z wytopionym tłuszczem. Rozcieńcz koniakiem i wymieszaj.

Etap 5 /8

Dodaj pozostałe składniki, z wyjątkiem szparagów. Przelej sos i przechowuj go w cieple.

  • 100ml Bulion drobiowy (lub cielęcy)
  • 10g Pieprz zielony tłuczony
  • 100ml Śmietana 18%
  • 10g Masło
  • 1łyżka Mąka kukurydziana

Etap 6 /8

Dodaj szparagi, pierś z kaczki i 100 ml wody.

  • 1szt. Pierś z kaczki
  • 10szt. Zielone szparagi

Etap 7 /8

Gotuj w Cook4me.

Etap 8 /8

Podawaj piersi z kaczki pokrojone w plastry i polane sosem ze szparagami.

  • 10szt. Zielone szparagi