Pierś z kaczki ze szparagami i pieprzem
- Całkowity czas 14 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 4 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
1 szt. Pierś z kaczki
30 ml Koniak
100 ml Bulion drobiowy (lub cielęcy)
10 g Pieprz zielony tłuczony
100 ml Śmietana 18%
10 g Masło
Sól
1 łyżka Mąka kukurydziana
10 szt. Zielone szparagi
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
1szt. Pierś z kaczki 30ml Koniak 100ml Bulion drobiowy (lub cielęcy) 10g Pieprz zielony tłuczony 100ml Śmietana 18% 10g Masło Sól 1łyżka Mąka kukurydziana 10szt. Zielone szparagi
Etap 2 /8
Dopraw pierś z kaczki.
1szt. Pierś z kaczki Sól
Etap 3 /8
Podsmaż ją od strony skórki, a następnie po 3 minuty z każdej strony.
1szt. Pierś z kaczki 30ml Koniak
Etap 4 /8
Odłóż pierś z kaczki wraz z wytopionym tłuszczem. Rozcieńcz koniakiem i wymieszaj.
Etap 5 /8
Dodaj pozostałe składniki, z wyjątkiem szparagów. Przelej sos i przechowuj go w cieple.
100ml Bulion drobiowy (lub cielęcy) 10g Pieprz zielony tłuczony 100ml Śmietana 18% 10g Masło 1łyżka Mąka kukurydziana 10szt. Zielone szparagi
Etap 6 /8
Dodaj szparagi, pierś z kaczki i 100 ml wody.
Etap 7 /8
Gotuj w Cook4me.
Etap 8 /8
Podawaj piersi z kaczki pokrojone w plastry i polane sosem ze szparagami.
10szt. Zielone szparagi