Pierniczki
- Całkowity czas 1 godz.
- 15 min.Czas przygotowania 
- 30 min.Gotowanie 
- 15 min.Studzenie 
Składniki
3 porcje
- 480 g Mąka 
- 1 łyżeczka Proszek do pieczenia 
- 3 łyżeczka Przyprawy piernikowe 
- 180 ml Mleko 
- 510 g Płynny miód 
- 120 g Cukier Demerara 
- 180 g Masło 
- 6 Sól 
Akcesoria
- Forma na 6 ciasteczek 
Czas przygotowania
Etap 1 /5
W dużej misie wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy i sól.
Etap 2 /5
W rondlu podgrzej mleko, miód i nierafinowany brązowy cukier. Zdejmij z ognia, dodaj masło w małych kawałkach i wymieszaj. Wlej masę do dużej misy.
Etap 3 /5
Rozdziel masę równo do foremek, a następnie umieść je w Cake Factory.
Etap 4 /5
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne partie.
Etap 5 /5
Wyjmij małe pierniczki z form i włóż je do plastikowej torebki, aby ostygły jednocześnie zatrzymując wilgoć.

