Pierożki wonton z krewetkami i imbirem
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
10 szt. Ciasto na pierożki Wonton
250 ml Woda
150 g Krewetki, obrane i pokrojone
250 ml Mleko kokosowe
1 łyżeczka Imbir
1 szt. Trawa cytrynowa
10 g Świeża kolendra
1 łyżka Sos Nuoc mam
0.5 szt. Limonka
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Obierz krewetki.
Etap 3 /8
Zetrzyj na tarce imbir.
Etap 4 /8
Pokrój kolendrę.
Etap 5 /8
Wymieszaj krewetki, połowę kolendry i imbir. Wypełnij pierożki nadzieniem. Umieść pozostałe składniki w Cook4me.
Etap 6 /8
Wrzucaj po 10 dobrze zlepionych pierożków, pozostaw je na 2 minuty i wyjmij. Ponów czynność w razie potrzeby. Dolej wody, jeśli jej poziom jest za niski.
Etap 7 /8
Włóż wszystkie ugotowane wstępnie pierożki do bulionu.
Etap 8 /8
Podawaj pierożki wonton z odrobiną bulionu, posypane skórką limonki.