Pierożki z krewetkami i imbirem
- Całkowity czas 24 min.
- 14 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
16 Duże ugotowane krewetki
2 Duże marchewki
4 centymetr Imbir
2 goździk Czosnek
2 Cebula dymka
8 gałązka Kolendra
16 Płaty papieru ryżowego
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Obierz krewetki. Przetnij 8 krewetek wszerz na pół i drobno posiekaj resztę.
Etap 2 /5
Obierz i zetrzyj marchewki oraz imbir. Wyciśnij czosnek w wyciskarce. Wymieszaj wszystkie składniki z drobno posiekanymi cebulkami dymkami, posiekaną kolendrą i posiekanymi krewetkami.
Etap 3 /5
Wypełnij miskę ciepłą wodą. Namocz w misce płat papieru ryżowego, a następnie ułóż go na ściereczce. Gdy zmięknie, połóż nadzienie warzywne na spodnim boku płatu. Zegnij krawędzie papieru ryżowego nad nadzieniem, zacznij zwijać, dodaj połówkę krewetki i dokończ zwijanie. Zamknij pierożek bez nadmiernego dociskania. Weź pozostałe płaty papieru ryżowego i powtórz ten krok, a następnie ułóż wszystkie pierożki na pergaminowym papierze do pieczenia i włóż do naczynia.
Etap 4 /5
Wypełnij zbiornik wodą. Włóż standardową tacę do urządzenia. Umieść pierożki w misce do gotowania, ustaw tryb GOTOWANIE NA PARZE i gotuj przez 10 minut.
Etap 5 /5
Po ugotowaniu wyjmij naczynie i podawaj pierożki z sosem do sajgonek.