Pikantna zupa rybna z migdałami - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Pikantna zupa rybna z migdałami

Review 5 stars (average)

5 /5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 400 g Łososia

  • 2 Cebule

  • 100 g Migdałów

  • 500 g Ziemniaków

  • 4 Kromki chleba razowego

  • 1 Papryka czerwona

  • 1 Papryka żółta

  • 1 Strączek chilli

  • 1 l Soku pomidorowego

  • 1 łyżeczka Oregano

  • 1 łyżeczka Papryki słodkiej

  • 0.5 łyżeczka Kminu

  • 14 g Soli

  • 350 ml Wody

  • Olej

  • 1 Ciabatta

Czas przygotowania

Etap 1 /3

W Cook4me włączamy smażenie. Do nagrzanej misy wlewamy olej i wrzucamy pokrojoną w grubą kostkę cebulę i migdały. Smażymy 4 minuty.

  • 2 Cebule
  • 100g Migdałów
  • Olej

Etap 2 /3

Ziemniaki, paprykę i chleb razowy kroimy w kostkę, a papryczkę chilli wzdłuż. Wrzucamy te składniki do misy i zalewamy sokiem pomidorowym. Doprawiamy wszystkimi przyprawami, dolewamy wodę i dodajemy łososia pokrojonego w duże kawałki i skórę. Gotujemy pod ciśnieniem przez 16 minut.

  • 400g Łososia
  • 500g Ziemniaków
  • 4 Kromki chleba razowego
  • 1 Papryka czerwona
  • 1 Papryka żółta
  • 1 Strączek chilli
  • 1l Soku pomidorowego
  • 1łyżeczka Oregano
  • 1łyżeczka Papryki słodkiej
  • 0.5łyżeczka Kminu
  • 14g Soli
  • 350ml Wody

Etap 3 /3

Serwujemy, np. z kwaśną śmietaną, grzankami i koprem.