Pikantna zupa rybna z migdałami
- Całkowity czas 20 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 Cebule
1 l Soku pomidorowego
4 Kromki chleba razowego
1 łyżeczka Oregano
1 łyżeczka Papryki słodkiej
0.5 łyżeczka Kminu
100 g Migdałów
400 g Łososia
500 g Ziemniaków
1 Papryka żółta
1 Papryka czerwona
1 Strączek chilli
1 Ciabatta
14 g Soli
350 ml Wody
Czas przygotowania
Etap 1 /3
W Cook4me włączamy smażenie. Do nagrzanej misy wlewamy olej i wrzucamy pokrojoną w grubą kostkę cebulę i migdały. Smażymy 4 minuty.
Etap 2 /3
Ziemniaki, paprykę i chleb razowy kroimy w kostkę, a papryczkę chilli wzdłuż. Wrzucamy te składniki do misy i zalewamy sokiem pomidorowym. Doprawiamy wszystkimi przyprawami, dolewamy wodę i dodajemy łososia pokrojonego w duże kawałki i skórę. Gotujemy pod ciśnieniem przez 16 minut.
Etap 3 /3
Serwujemy, np. z kwaśną śmietaną, grzankami i koprem.